Hírarchívum - 2010. november

Resident Evil-bejelentés várható a VGA-n?

A pletykák és a folyamatosan érkező teaser trailerek szerint új Resident Evil bejelentés várható a decemberi Video Game Awardson. Persze mindez korántsem biztos, egyelőre annyi vehető tuti információnak, hogy bemutatnak majd egy új játékot, amiben lesznek zombik is - bizonyítékok itt.

Áradnak az Epic Mickey trailerek

Végre megérkezett az Epic Mickey, ennek köszönhetően fokozott ütemben kapjuk a jobbnál-jobb előzeteseket a játékról. Mára négy darab is jutott, mindegyik egy picit más megközelítésből foglalja össze, illetve enged betekintést a világ legnépszerűbb rágcsálójának legújabb kalandjaiba.

Xbox 360, Kinect, HDTV - Kedden sorsolunk!

Lezárult a Gamekapocs és az Überkonzol ünnepi, tudásalapú nyereményjátéka. Az Xbox 360 konzolt, Kinectet, 82 centis Full HD LCD TV-t és 5.1-es fejhallgatót tartalmazó giga csomagot egyetlen nyertes fogja elvinni, kedden sorsolunk, s még a karácsony előtt átadjuk az egészet. Lehet izgulni!

2012 előtt nem lesz Grand Theft Auto V

Mike Hickey, a Janco Partners elemzője boncolgatta egy picit a Take-Two jövőjét, majd arra jutott, hogy a kiadó még akkor is jó pénzügyi évet zárhat jövőre, ha nem lesz új GTA vagy Red Dead játék - márpedig nem lesz, a Grand Theft Auto ötödik részére valószínűleg még várni kell.

Kinect - nyitott az út a független fejlesztők előtt

Hamarosan az indie fejlesztők is kihasználhatják a mozgásérzékelős kamera lehetőségeit, hogy továbbra is innovatív és Kinect-kompatibilis játékokkal árasszák el az XBLA kínálatát. Ezzel minden eszköz megadatik a kis csapatok számára is, akik ötletesség terén még az MS-t is lekörözhetik.

Szombaton rendezik meg az Experience 2010-et

Idén, 2010. november 27-én 18:30-tól 21:30-ig a zuglói Cserepesházban második alkalommal kerül megrendezésre az Experience demoshow és demoscene találkozó. Az érdeklődők megtekinthetik az elmúlt évek legszínvonalasabb valósidejű animációit és vizuális megoldásait, azaz a demókat.

Bizonytalan a Gran Turismo 6 célplatformja

Végre megjelent a Sony leginkább várt autós címe, a Gran Turismo 5. A folytatás munkálatait már megkezdte Kazunori Yamauchi csapata, ám a mester szerint kétséges, hogy a GT6 a jelen generációban lát napvilágot. Elképzelhető, hogy a PS3-on csak egy teljes értékű GT-nek örülhetünk?

Még hatvan napig üzemel a Stargate Resistance

A Cheyenne Mountain Entertainment, a Stargate Resistance MMO fejlesztője a minap szomorúan közölte, hogy a játék szerverei 2011. január 15-én bezárnak. Az ok egyszerű: a fejlesztők és a Csillagkapu-filmek gyártója közti licencszerződés lejárt, a Cheyenne pedig a gyér érdeklődés miatt nem hosszabbít.

iTunes-rivális szolgáltatással bővül a PSP

A Sony részletesen felfedte, hogy a közelgő PSP-frissítés legfőbb célja az lesz, hogy előkészítsék az utat a Music Unlimited szolgáltatás számára, amely voltaképpen hasonló finomságokkal kecsegtet, mint az Apple megoldása, az iTunes. A felhasználók több millió zeneszám között válogathatnak majd.

Nem piszkálja a koreai konfliktust a Homefront

Aki nap, mint nap követi a nemzetközi helyzetet, tisztában lehet azzal, hogy duruzsol a világsajtó a Dél-Koreát ért rakétatámadások miatt. A Kim Dzsong Il vezette észak-koreai rezsim a hét elején támadta meg a déliek által ellenőrzött szigetet. A THQ leszögezte: a Homefront nem a valós eseményekre koncentrál.