Hírarchívum - 2011. január

QuakeCon 2011 - megvan a dátum

Idén is megrendezésre kerül az id Software saját játékos összejövetele, jelentette be a Bethesda Softworks. Mint minden évben, a bulin sor kerül az Egyesült Államok legnagyobb LAN-partijára, bemutatkoznak a kiadó legújabb játékai, és néhány tiszteletreméltó fejlesztő is beszédet tart majd.

Új Kirby készül Nintendo Wii-re

Négy évig tartott, míg a Nintendo a Kirby's Epic Yarnnal meghódította a Nintendo Wii-t, ám szerencsére a következő részre már nem kell ilyen sokat várni: egyebek mellett maga Satoru Iwata, a kiotói cég fejese erősítette meg, hogy új Kirby készül az asztali konzoljukra.

Képeken és videón a Platinum Games új játéka

A múltkor Max Anarchy néven mutattuk be Nektek a Platinum Games új játékát, akkor azonban csak egy japán előzetesből szemezgettünk, nem tudhattuk, hogy Európában és Amerikában Anarchy Reigns címmel kell érdeklődni a játék után. Most már tudjuk, ráadásul jó minőségű képeink és teaserünk is van róla.

300-350 dollárba fájhat majd az NGP

A PSP utódjára ugyan még várni kell, azonban az már most nyilvánvaló, hogy az NGP nyújtotta teljesítményért és funkciókért bizony jó mélyen a pénztárcánkba kell majd nyúlnunk. A Nintendo 3DS-nél szinte biztosan többe kerül majd a konzol, és lehet a PS3 mostani árára is sikerül ráígérni.

Ingyenes az Xbox Live a hétvégén

Mától kezdve egészen hétfőig ingyenesen élvezheti minden Xbox 360-tulajdonos a Gold-előfizetés nyújtotta lehetőségeket az Xbox Live-on, azaz pár nap erejéig díjmentessé válik a multiplayer játék, a Video Kinect, illetve a Facebook- és Twitter-hozzáférés is. Jó szórakozást!

Játék készülhet Stephen King Dark Towerje alapján

A filmváltozattal párhuzamosan játék is készülhet Stephen King The Dark Tower című könyvsorozata alapján, állítja az Ain't It Cool "megbízható" forrásokra hivatkozva. Hivatalos bejelentés tehát még nem volt, így további információk sem állnak a rendelkezésünkre. A mozi egyébként 2013-ban érkezhet a tervek szerint.

Megvan a Heavy Rain film írója

Jól haladnak a Heavy Rain filmadaptációjának előkészületei, mára a forgatókönyvírót is megtalálták a producerek. A szerencsés úriember nem más, mint az HBO-féle Deadwood írója, David Milch. A stáb szerint ő tökéletes lesz arra, hogy kiváló drámát varázsoljon a Heavy Rainből.

A Nintendo nem tart az NGP-től

A tegnap bejelentett Next Generation Portable ugyan brutális teljesítményével köröket ver a március végén bemutatkozó Nintendo 3DS-re, a Nintendo mégsem tart a Sony-tól. Tény, hogy a kiotóiak még gyengébb hardverrel is az égbe emelték a DS-t, a kérdés az, hogy mennyit változtak azóta a játékosok igényei?

Májusban érkezik a Brink

Végleges megjelenési dátumot kapott az Enemy Territory-játékok fejlesztőjének új projektje, a Brink. Az FPS nem az agyatlan hentelésről szóló vonalat fogja erősíteni, hiszen a szimpla lövöldözés mellett lehet majd tapasztalati pontokat is gyűjteni, karaktert fejleszteni, és Mirror's Edge-esen ugrálni is.

PC-re is lesz Crysis 2 demó

A Crysis ugyan PC-s címként mutatkozott be, a második rész multiplayer demója először mégis Xbox 360-ra jelent meg. A számítógépes játékosok joggal kaphatták fel a vizet, viszont most már tényleg itt az ideje megnyugodni, mert PC-re is lesz demó, és remélhetőleg nem is kell rá sokat várni.