Hírarchívum - 2011. január

Mozgásban a Total War: Shogun 2

A Sega nem hagyja nyugodni a Total War-sorozatot: egy kicsit átvariálták a nevet, s visszanyúltak oda, ahonnan az egész indult. A Shogun eredetileg is hatalmas sikert aratott, a folytatás pedig erre simán ráduplázhat, és nem csak a címében. Az új előzetes kicsi betekintést enged a játékmenetbe.

NGP - elmarad a világpremier?

És itt most persze a megjelenéssel kapcsolatos világpremierre gondolok. Jack Tretton szerint ugyanis problémás egy új technológiából egyszerre annyit előállítani, hogy lefedjék vele az egész világot, ráadásul nem szeretnének a PlayStation 3 hibájába esni újra, ami ugyan hatalmas siker volt, de nehéz szülés.

SOCOM 4 - dátum és multiplayer előzetes

Rég hallottunk már a SOCOM 4 felől. Míg a Bulletstormból minden napra jut egy trailer, addig Sonyék nem mutatnak egyelőre túl sokat a klasszikus sorozat legújabb részéből. Ez most megváltozik: betekintést nyerhetünk kicsit a többjátékos üzemmódba, és még hivatalos dátumunk is van!

The Witcher 2 - konzolokon is működne

Érdekes dolgok ezek: a fejlesztők még most is váltig állítják, hogy nem fog konzolos verzió készülni a Witcher folytatásából, ennek ellenére az irányítást és a kezelőfelületet úgy találták ki, hogy a játék tökéletesen játszható legyen akár Xbox 360-on, akár PS3-on. Véletlen? Nem valószínű!

Rögtön feltörték az új PlayStation 3 firmware-t

A Sony egy biztonsági javítással próbálkozott, mikor kiadta az új verziójú szoftvert, ám az nem volt hosszú életű még annak ellenére sem, hogy az eredeti hackert, GeoHotot egy bírósági végzéssel sikerült kiütniük. Sajnos tehát a warez és a csalástenger folytatódik.

Test Drive Unlimited 2 - Jaguar trailer

Nem tudok teljesen napirendre térni a Test Drive Unlimited 2 felett. Néha olyan hangulatosnak és szerethetőnek tűnik, néha pedig ronda, mint a bűn. Hasonló a helyzet az új, Jaguar autókat bemutató előzetessel is: oké-oké, de valahogy nem túl meggyőző. Főleg a zene nem.

Szép eredményekkel zárt a Microsoft

Míg nagytestvérünk, a HWSW, arról számolt be, hogy a Nintendo nem teljesített valami fényesen 2010-ben, mi arról számolhatunk be, hogy a Microsoft viszont igen. Nem csak az Xbox 360 eladásai voltak kiválóak, de a Kinect is szárnyalt, és az Xbox Live is minden korábbinál sikeresebb.

HWSW: Pocsék karácsonyi szezon után a Nintendo

A hagyományosan erős karácsonyi szezonban sem tudott fordítani az eddigi trendeken a Nintendo. A Wii-lufi kipukkadt, az új modell közeledtével DS-t pedig kevesebben a vártnál jóval kevesebben vették. A cég a januárban debütált 3DS kézi-konzol sikerében bízik, írja a HWSW.

A Sony hivatalosan is bejelentette a PSP 2-t

A Japánban reggel lezajlott PlayStation Meetingen ezúttal győzött a papírforma, tényleg bejelentették a PlayStation Portable utódját, és a Sony azt is megerősítette, hogy még az év végén meg fog jelenni. A Next Generation Portable (NGP) kódnevű konzol joggal válhat sikerré a handheld piacon.

PlayStation Suite bejelentés Androidra

A Sony két, a NGP-hez csak részben, az androidos eszközökhöz viszont már annál inkább köthető újdonságot is bejelentett a minap: a PlayStation Certificated egyfajta támogatási program lesz a hardvergyártók részére, míg a PlayStation Suite-tal PlayStation-játékokat futtathatunk Androidon.