Hírarchívum - 2011. október

Tízmillió Battlefield 3-at szállítottak le a boltoknak

Az Electronic Arts közzétette a második negyedéves pénzügyi helyzetjelentését, és bár a Battlefield 3 nem a szeptemberrel véget érő időszakban jelent meg, a bejelentésnek fontos szereplője volt a háborús shooter is: a játékból 10 millió példányt szállítottak le a boltok polcaira.

HWSW: Óriási veszteséggel zárt a Nintendo

Az idei pénzügyi év során másodszor volt kénytelen változtatni év végi előrejelzésein a Nintendo, miután a szeptemberben véget ért hat hónapot a vártnál nagyobb veszteséggel zárta. A vállalat láthatóan továbbra is bízik a karácsonyi szezonban, a 3DS-ből márciusig még mindig 16 millió darabot akar eladni.

Need for Speed: The Run - száguldjunk zenére

Nem volt még elég a Need for Speed: The Run előzetesekből? Remélem, mert ez az új egészen jó, ami mondjuk az alatta szóló hangulatos, Lonely Boy című számnak is köszönhető. A megjelenés vészesen közeledik, így felmerül a kérdés: vajon ezúttal tényleg sikerül a Black Boxnak?

Nem lenne logikus az ingyenes World of Warcraft

Legalábbis ezt találta mondani Mike Morhaime, a Blizzard elnöke és ügyvezető igazgatója. Sokan találgatják, hogy vajon a régóta futó MMORPG mikor válthat át az F2P (free-to-play) modellre, erre azonban mostanában ne nagyon számítsunk: semmi értelme nem lenne a cég szempontjából.

Jövő héten jöhet az új Xbox 360 dashboard?

Már lassan meg sem tudjuk számolni, hogy az Xbox 360 megjelenése óta hányszor kapott teljesen új frissítést a dashboard. Mindenesetre dicséretes, hogy a Microsoft nem ül a babérjain és folyamatosan, gőzerővel fejleszt, aminek a legújabb eredményét talán már jövő héten láthatjuk.

Batman: Arkham City - Éjszárny színre lép

Hamarosan kibővül a Batman: Arkham City világa, letölthető formában újabb játszható karaktert kapunk kezeink közé. Nightwing sem veti meg a pofozkodást, speciális mozdulatokkal és személyre szabott Challenge térképekkel érkezik. November első napján már magunkévá is tehetjük.

Uncharted 3 - három óra alatt kivégezve

Mintha mostanában divatos dolog lenne, hogy egy-egy fejlesztő olyan hamar végigtol egy játékot, ahogy csak lehet, aztán még világgá is kürtöli. Nos, a legutóbbi áldozat a hamarosan megjelenő Uncharted 3, az idő pedig a részek számával egyelő. Három óra.

Miért voltak borzalmasak Uwe Boll filmjei?

Ugye emlékszünk még a világ egyik legrosszabb rendezőjére, a játékokból horribilis filmeket készítő német Uwe Bollra? Ha igen, valószínűleg gondolkoztál már azon, hogy mégis mitől ilyen rosszak a filmjei. Nos, a választ most részben megkapjuk a Bloodrayne forgatókönyv-írójától.

Battlefield 3 - nem kell több 64 játékosnál

A játékosok nem játéktervezők, ezért sokszor olyan dolgokat akarnak, aminek nem lenne értelme. Hallottunk már hasonló nyilatkozatokat a BioWare-től és a Blizzardtól is, s most a DICE is hasonló véleményt fejtett ki: szerintük 64 játékosnál nincs értelme többet szerepeltetni a Battlefield 3-ban.

Skyrim - inkább Fallout 3, mint Oblivion

Habár a Skyrim a The Elder Scrolls-sorozat folytatása, s ennek megfelelően az előd Oblivion merül fel összehasonlítási alapként, a fejlesztők szerint azonban sok tekintetben inkább a Fallout 3-at vették alapul. Például a nehézség és a beszélgetések terén is.