Hírarchívum - 2011. október

Valve: az árak nem befolyásolják a kalózkodást

Gabe Newell szerint a növekvő játékárak nem sarkallják arra a leendő ügyfeleiket, hogy kalózkodásba kezdjenek. A Valve fejese elmondta, hogy a kalózkodás inkább szolgáltatási kérdés, nem az áraktól függ. Ha elvárható minőséget és megbízható közeget kap a játékos, nem próbálkozik másolt példányokkal.

Grand Theft Auto V bejelentve, trailer hamarosan

A Rockstar ma bejelentette azt, amiről már lassan két éve változó sikerrel pletykál a szakma, és amire millió játékos vár: bizony, készül a Grand Theft Auto V, és ez még semmi. Hamarosan megkapjuk az első előzetest is. Talán direkt nem egy nagy showra időzítették?

Inversion - a gravitáció drámai is tud lenni

Vágja mindenki, hogy mi az Inversion célja? Naná, hogy a gravitációval való bolondozás, mert ezen kívül csak egy szimpla TPS-sel lenne dolgunk. Manipulálhatjuk a legfőbb fizikai törvényt, feje tetejére állítva a pályán elszórt objektumokat, majd indulhat a lövöldözés. A legfrissebb trailer is ezt taglalja.

Duplán győzhet a Modern Warfare 3?

Legalábbis Michael Pachter, a Wedbush Morgan elemzője szerint. Elmondása alapján valószínűsíthető, hogy a legújabb Call of Duty-epizód kétszer annyi példányban kel el, mint a Battlefield 3. Bár még korai jóslásokba bocsátkozni, elképzelhető, hogy az eladásokban ismét az Activision győzedelmeskedik.

Így készülnek a Kingdoms of Amalur átvezetői

Egy valamirevaló játék - legyen az éppen RPG - mit sem ér, ha a kellő dramaturgiával megáldott átvezető jeleneteihez nem használnának fel hús-vér szereplőket. A Kingdoms of Amalur: Reckoning is motion capture eljárással készül, lássuk, miként hat ez a filmszerűségre!

Blizzard: nem vicc a Mists of Pandaria

A World of Warcraft soron következő kiegészítőjét, a Mists of Pandariát egyáltalán nem áprilisi tréfának szánja a Blizzard, ismerte be Chris Metzen. Habár sok fanyalgó játékos humoros bővítésnek látja a pandareneket a középpontba állító csomagot, erről szó sincs.

Lehetséges egy új Mortal Kombat crossover

A NetherRealm fejese, Ed Boon szívesen látna viszont egy új Mortal Kombat vs. akármi játékot, melyben két különböző univerzum harcosai esnének egymásnak. Látva a Street Fighter és a Tekken hasonló sikereit, elképzelhető, hogy a jövőben egy újabb crossover születhet.

Uncharted 3 - merengés a multiplayerről

Azt hitted, hogy miután részt vettél a játék bétatesztjében már mindent tudsz az Uncharted 3 többjátékos szegmenséről? Nagyon tévedsz! Mert ugye itt vannak nekünk a furmányos közelharci mozdulatok, melyek még a szimpla tűzharcnál is jobban néznek ki. A fejlesztők elmondják, hogy miért!

Első képeken az új FIFA Street

Az EA Sports végre kiadta az első screenshotokat az újraindított FIFA Streetből, s ami elsőre leszűrhető belőle, hogy nem áll olyan messze a nagy testvér realisztikus látványvilágától. Elfelejthetjük tehát az elnagyolt karaktereket, jelen cimmel igazi suttyó-futballt űzhetünk a gangot meglátogatva.

Microsoft: növekvő bevételek, kevesebb Xbox

A Microsoft a múlt hét végén kiadta a szeptember 30-án véget ért negyedévre vonatkozó pénzügyi helyzetjelentését, melyben növekvő bevételekről, csökkenő profitról és kevesebb eladott Xbox 360-ról számolt be. A konzol ettől függetlenül még mindig népszerű, és a Gears of War 3 is aratott.