Hírarchívum - 2011. október

Mégsem jár Battlefield 1943 a PS3-as BF3 mellé

Az E3-as bejelentéssel ellentétben mégsem kapnak Battlefield 1943-at a PlayStation 3-as Battlefield 3-vásárlók. Nem tudni, hogy az EA miért gondolta meg magát, de cserébe a Sony gépén játszók egy héttel hamarabb élvezhetik a jövőben érkező kiegészítőket, mint a többiek.

Így fest a FIFA a PlayStation Vitán

A FIFA-játékok az összes létező platformon tiszteletüket teszik, még az EA Sports címei között is ez az abszolút multiplatform projekt, sem a Madden NFL, sem az NHL nem érhető el ennyi különböző masinán. Akkor miért pont a Sony újgenerációs kézikonzolja, a PlayStation Vita maradna ki belőle?

Több játszható karakter is lesz a GTA V-ben?

A Grand Theft Auto V bejelentésével azonnal elindultak a találgatások, mindenki azon agyal, miről szól majd és hol fog játszódni a várva-várt folytatás. A pletykák folyamatosan érkeznek, a Take-Two pedig csendben örül: a kiadó részvényei 6 százalékot erősödtek a nagy hír után.

Letölthető a Space Marine ingyenes co-op DLC-je

Az ígéreteknek megfelelően befutott a Warhammer 40.000: Space Marine kooperatív kiegészítője, amit nem mellesleg ingyen tölthetnek le a játékosok - remélhetőleg még nem cserélted be a programot, az Exterminatus egészen új ízt ad az űrgárdisták és az orkok háborújának.

Tavasszal érkezik az xboxos Minecraft

A tervekkel ellentétben kissé többet kell várni a Minecraft Xbox 360-as változatára, de megéri állítólag: a Mojang külső csapatot bízott meg a portolással, a játékot már a jövő hónapban megtartandó MineConon is ki lehet majd próbálni. Addig is kaptunk egy teaser trailert, a humor nem hiányzik belőle persze.

Kormánykiegészítővel jön a Mario Kart 7

A Nintendo és a kiotóiak rajongói is sokat várnak a Mario Kart legújabb részétől, a derék vízvezeték-szerelő és kicsiny csapata lehelhet majd igazán életet a 3DS-be - december elején, ha megérkezik a játék, egyszerre minden fanatikus bezsong és feltartott kezekkel fog rohangálni.

Befutottak a Skyrim rendszerkövetelményei

Először a Twitteren rántották le a leplet róla, majd később a Bethesda Blogon részletezték a The Elder Scrolls V: Skyrim gépigényét, most végre kiderül, milyen PC kell majd a várva-várt szerepjáték futtatásához. Bár a szépségért meg kell szenvedni, a novemberben érkező játék igényei tűrhetőek.

Új NVIDIA-driverek a Battlefield 3-hoz

Már régen bevett szokás a videokártya-gyártók körében, hogy egy-egy nagyobb cím megjelenésére időzítve kiadják a frissített drivereiket. Nem lehet ez másként az év egyik grafikai atombombájával, a Battlefield 3-mal sem, amihez most jelent meg a hivatalos, WHQL-es meghajtó.

Batman: Arkham City - veszik, mint a cukrot

Azt hiszem, bátran mondhatjuk, hogy a jó játékokra nincs hatással sem a gazdasági válság, sem pedig a kalózkodás. Vagy legalábbis nem annyira, mint azt sok kiadó és fejlesztő állítja mostanában. A jó játékokat bizony megveszik az emberek, s ez jó dolog.

Játékmeneti traileren a Grand Slam Tennis 2

Augusztus folyamán az EA Sports is bejelentette a maga teniszjátékát a Grand Slam Tennis 2 személyében - a sorozat ugyan Wii-n indult, de a második rész már nem is jelenik meg a Nintendo konzoljára. Most kapunk egy újabb előzetest az arcunkba, melyből kiderül: 20 világsztár is képviselteti magát.