Hírarchívum - 2011. október

Élőszereplős trailerrel erősít a Skyrim

Közeledik a megjelenés, tűkön ülünk már mi is, az év egyik legjobban várt szerepjátéka egyértelműen a The Elder Scrolls V: Skyrim. A folytatás november 11-én látja meg a napvilágot, addig is naponta, kétnaponta érkeznek az újabbnál-újabb kedvcsinálók: most éppen egy élőszereplős darabot kaptunk.

Tölthető az Assassin's Creed: Multiplayer Rearmed

Minden előjel nélkül mutatkozott be és került fel az elsőként a kanadai App Store-ba a legújabb iOS-platformokra készült Assassin's Creed, a Multiplayer Rearmed. A játék teljesen ingyenes, ráadásul a visszajelzések alapján jól is sikerült - ahogy a neve sejteti, kifejezetten a többjátékos mókát helyezi előtérbe.

Ilyen PC kell a Batman: Arkham City alá

Konzolokra már a múlt héten megjelent a Batman: Arkham City, hamarosan pedig jön a PC-s változat is - ha nem szúrtak el valamit nagyon a Rocksteadynél, a számítógépes játékot sem érheti majd panasz. A hétvégén befutott a program hivatalos gépigénye, kattintás után olvashatjátok is!

HWSW: 50 ezer hallgató kap októberben Office-t

A hazai felsőoktatási intézmények hallgatói többé nem jogosultak Windows-licencekre, azonban a HÖOK-on keresztül 50 ezer Office-licenc idén is a diákok rendelkezésére áll. A jogosultakat a héten kezdik el értesíteni, számolt be róla nagytestvérünk, a HWSW.

Decemberben jön a Lenovo játékkonzolja

Tavaly nyáron már írtunk egy rövid cikket a Lenovo és az eedoo Technology új játékkonzoljáról, melyet többek között egy Kinect-szerű mozgásérzékelős kamerával is felszereltek a tervezők. Az iSec decemberben landol a kínai boltok polcain, a hírek szerint van rá esély, hogy máshol is megjelenhessen a gép.

Mit takar a kinectes HoloDesk?

A Microsoft Research bemutatta a HoloDesk néven futó technológiáját, mellyel a Kinect segítségével manipulálhatunk különböző, renderelt 3D-s objektumokat a kezünkkel. A virtuális tárgyak mozgatása remélhetőleg új színt visz a mozgásérzékelős játékok palettájába.

Tovább fejlesztik a World of Darkness MMO-t

Aggodalomra adhat okot az a tény, hogy a CCP teljes munkaerejének 20 százalékától kénytelen volt megválni nemrégiben - ez eléggé rossz fényt vet a készülő World of Darkness MMO-ra, de nagy baj nincs, a munkálatok haladnak tovább, csak "sokkal lassabban".

BioShock Infinite - valós politikai gondolatokkal

Az Irrational fejese, Ken Levine kifejtette, hogy a BioShock Infinite-ben látott politikai identitásokat a valóságban is megtalálható világképek alapján mintázták. A téma a földön hever előttünk: csupán le kell érte hajolni. A játékban megtalálható városban számos frakció tör hatalomra, eltérő nézetekkel.

Új Medal of Honorra utaló jelek a BF3 dobozában

Egy percig nem volt kétséges, hogy a Danger Close már javában dolgozik az EA FPS-sorozatának jövőre megjelenő, új részén. Néhány szerencsés kolléga, aki már kezében foghatta a Battlefield 3 példányát, észrevehette a Medal of Honor 2-re vonatkozó első jeleket a dobozban.

BlizzCon 2011: Átalakul a Blizzard piactere

A neves fejlesztőcsapat a BlizzConon jelentette be, hogy némileg átalakul a korábban Blizzard Marketplace néven futó piactere - első lépésként átnevezték szimplán Blizzard Arcade-re. Innen érhetjük majd el az ilyen-olyan modokat és egyedi térképeket, némi pénzmagért cserébe természetesen.