Hírarchívum - 2011. február

Májusban érkezik a PC-s Fable 3

A Microsoft végre lerántotta a leplet a kissé sokat késlekedő Fable 3 számítógépes változatának végleges megjelenési dátumáról. A Lionhead mesteri narratívával megáldott szerepjátéka fél év késéssel landol Windowson, ám cserébe akár hardcore nehézségi szinten is nekivághatunk.

Assassin's Creed: Brotherhood - PC-s látnivalók

Vészesen közeleg az Assassin's Creed: Brotherhood PC-s verziójának megjelenése, a Ubisoft új látnivalókkal zavarja be a finisbe a játékot. Új trailert és öt darab képet is kaptunk a soron következő változatból, amely nem csak szebb grafikával és 3D-támogatással, de ráadás tartalommal is kecsegtet.

HWSW: Véget érhet a torrent razziák korszaka

Magyarországon sem ritka az elmúlt években, hogy a hatóságok torrent trackereket foglalnak le. Habár jogilag nehéz megfogni az adatokat nem tartalmazó, csak az irányítást végző szervereket, de a lefoglalással a fájlcsere rendszereket ideiglenesen mégis meg lehet bénítani, írja a HWSW.

Megérkezett a Skyrim első ingame trailere

Dicső kalandorok és mágiahasználók, új csillag született Tamriel egén! A birodalom északi részén, a zord időjárással dacolva méretes sárkánygyíkok ellen indulunk harcba. Bár az előzetes rövid, ám annál velősebb, végre játékmeneti pillanatokat is megtekinthetünk.

Prototype 2 - rúgd páros lábbal a helikoptert

Az Acitivision nem esett túlzásba, amikor a legújabb teaserrel előállt a Radical Entertainment 2009-es játékának folytatásából. A Prototype 2 felvonultatja mindazokat a jellemzőket, amik az elődöt naggyá tették, természetesen számos újdonsággal megspékelve. Most például helikoptert rugdosunk.

Itt a Schafer-féle Sesame Street első trailere

A Warner Bros. Games kiadta az első mozgóképet a Sesame Street: Once Upon a Monsterből, melyet Tim Schafer fejlesztőcsapata, a Double Fine hoz tető alá. Ez lesz a végtelen humorérzékéről elhíresült brigád első kinectes címe. Elmoék egy kissé bugyuta, de végtelenül színes kalandban vesznek részt.

Sony: használni kellene a Move-ot és a 3D-t

Viszonylag ritka esemény, hogy egy hatalmas multicég belsős kommunikációjából megtudunk valamit, most azonban egyenesen a PlayStation egyik márkamenedzsere beszélt arról, hogy milyen viszonyban állnak a Sony technológiai újdonságai és a cég belsős stúdiói által fejlesztett játékok.

Nagy visszhang a Dead Island után

A Dead Island fantasztikus előzetese azonnal ledöbentette a játékostársadalmat, a szomszédokat, a nem létező sarki fűszerest és még nagyszüleinket is. Persze a szakma sem ment el mellette hangtalanul: máris több filmes érdeklődik a jogok iránt, mindenki érzi, hogy ez nagy durranás lehet.

Nintendo 3DS - eredetileg 3D nélkül készült

Néha meglepő dolgok derülnek ki a legfrissebb hardverek fejlesztése közben lezajló döntésekről. Azt tudjuk, hogy eredetileg az Xbox 360-ba feleannyi memória került volna, mint amennyit végül kapott, most azonban a Nintendo új kütyüjéről hallottunk néhány apróságot. Például hogy eredetileg 3D sem lett volna benne.

GDC 2011: Jövő héten mutatkozik be a friss Unreal Engine 3

Azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy az Unreal Engine kétségtelenül ennek a generációnak a sztármotorja. S habár már évek óta a piacon van, menet közben annyi újdonság és fejlesztés került bele, hogy mind a mai napig versenyképes. Az Epic pedig még tovább ment.