Hírarchívum - 2011. május

ArmA III bejelentés, itt vannak az első képek

Ha már a Codemasters rá akar kapcsolni az Operation Flashpoint játékok fejlesztésére és kiadására, a prágai Bohemia Interactive sem akar szégyenkezni: a srácok a minap bejelentették a korábban Armed Assault néven emlegetett ArmA sorozat harmadik részét, amely várhatóan jövőre fog megjelenni.

Júniusban jön a Black Ops új DLC-je PC-re

Az Activision bejelentette, hogy a Call of Duty: Black Ops Escalation című DLC-jének Xbox 360-exkluzivitása véget ért, a kiegészítő június első napjaiban fog megjelenni PC-re. A PS3-as verzióról még nincs hír, a PlayStation-tulajoknak egyelőre dupla XP hétvégével kedveskedik a kiadó.

Jövő héten indulhat újra a PlayStation Store

A PlayStation Network már él, multizni lehet - a játékosok többsége valószínűleg már a részleges működésnek is nagyon örül, elvégre több hetet böjtöltek a szolgáltatás szünetelése miatt. A Sony a pletykák szerint a jövő héten indítaná újra a Store-t, igaz, ő ezt azóta cáfolta, mint mondta: továbbra is május vége a terv.

Guild Wars 2 - bemutatkozik a mérnök karaktere

A NCsoft és az ArenaNet leleplezte a Guild Wars 2 utolsó előtti foglalkozását, a mérnököt. Az engineer karakterek nem csak pisztolyokat, puskákat és pajzsokat használhatnak a harcok során, de olyan spéci cuccokat is bevethetnek, mint a gránát, a lángszóró vagy éppen a letelepíthető ágyú.

Még idén újraindul a Hellgate: London

A játéktörténelem egyik legnagyobb buktája volt a Hellgate: London, főként azért, mert hatalmas elvárásokat támasztottunk az anyag iránt. Végül a játék hatalmasat hasalt Európában és Amerikában, ám Koreában még mindig népszerű. Most pedig úgy néz ki, hogy visszajön nyugatra is.

Standby és PayPal az új Xbox 360 frissítésben

A Microsoft megkezdte az új Xbox dashboard update első részeinek kiszórását a világ különböző pontjain, mely elméletileg a következő napokban vagy hetekben mindenhol elérhetővé válik. A legfontosabb két újdonság a korábban már bejelentett PayPal-támogatás, de van egy meglepetés is...

HWSW: Elvesztette első helyét a Symbian

Tovább nő az okostelefonok részesedése a hagyományos készülékek rovására, köszönhetően a középkategóriás eszközök egyre népesebb szegmensének. A Symbian az első negyedévben globálisan is elvesztette az elsőségét, az Android hihetetlen tempóban szerez részesedést, szinte mindenkitől, írja a HWSW.

Csak jövőre jelenik meg az Anarchy Reigns

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem jelenik meg idén a Sega és a PlatinumGames legújabb közös projektje, az Anarchy Reigns. A késés okára nem derült fény, de szerencsére nem is kell olyan észvesztően sokat várnunk a játék megjelenésére - két-három hónap mit számít, nem igaz?

Az Activision lájkolja a MW3-szivárogtatást

A Call of Duty: Modern Warfare 3 kiadója pozitívan reagált a játéka infóinak múlt hét végén történt kiszivárogtatására, hiszen ebből marketing szempontból mégis csak előnyösen jött ki. A szinte az egész történetet leíró cikk miatt sem kell aggódni, elvégre nem minden információ pontos.

Rockstar: megsüti a régi PS3-kat az új firmware?

Az L.A. Noire fejlesztője elsőként emelte fel a hangját a Sony legutóbbi PS3-as firmware-frissítéssel tapasztalható hibajelenségekre. Elmondásuk szerint már több rajongójuk szóvá tette, hogy a dagadtabb gépek túlmelegedését okozhatja a komoly biztonsági funkciókat hozó 3.61-es frissítés.