Hírarchívum - 2011. május

Máris új játékon dolgoznak az L.A. Noire készítői

A mostanában kifejezetten beszédes Team Bondi nagyfőnök, Brendan McNamara beszélt arról, hogy csapata nem pusztán egy új játékon ötletel, de az L.A. Noire-ban használt különböző technikákat is továbbfejlesztik - az alapok megléte miatt most nem lesz szükség öt évre a munkálatokhoz.

Évfordulós kiadás készül az Oblivionból

A mai nap eddig az újrakiadások és a remake-ek napja, a Halo után ugyanis úgy tűnik, hogy a Bethesda is hasonlóra készül a The Elder Scrolls IV: Oblivion kapcsán. A neves szerepjáték idén ünnepli kiadásának ötödik évfordulóját, így a Skyrim megjelenése előtt még pont befér egy gyűjtői csomag.

Halo-remake-re mutat a visszaszámláló?

Sokan és régóta pletykálják már, hogy valamikor a közepesen közeli jövőben egy HD-felbontású remake-et kaphat a legendás FPS, a Halo: Combat Evolved. Most a Bungie egyik ál-leánycégének bejegyzése alapján jutottunk el egy gyanús visszaszámlálóhoz, mely jelenleg 116 napnál áll.

Vizsgálják a Modern Warfare 3 szivárogtatást

Az Activision mégsem örült annyira a Call of Duty: Modern Warfare 3-ról szóló információk kiszivárogtatásának. A külsős nyilatkozatok szerint tulajdonképpen nem lett nagy galiba a dologból, és marketing tekintetben is előny vált belőle, egy belsős körlevél már nem festette le ilyen rózsásnak a helyzetet.

Szeptemberben jön a Supremacy MMA

Bár a Supremacy MMA eddig nem kifejezetten nyerte el a tetszésünket, azért mindenképpen pirospont jár a fejlesztőknek, hogy bevállalták a női harcosokat is. Az egyes üzletek különböző előrendelési ajándékokkal várják a játékosokat, persze nem tudni, hogy ebből mi jut majd el hozzánk.

Nem mindenkinek kedveznek az ingyen PS3-címek

A Sony a PlayStation Network többhetes leállásáért cserébe ajándék játékokkal lepte meg a PlayStation 3 és PlayStation Portable tulajdonosokat, más kérdés, hogy ezzel az akciójával a többi fejlesztőnek alaposan keresztbe tesz. Az érintettek panaszkodtak az Edge magazinnak.

Storm bejelentés látnivalókkal - te vagy a vihar

Érdekes játékkal készül az Eko Software, a Stormban ugyanis a játékos tölti be a vihar szerepét, ő dönti el, hogy mikor legyen szél, eső vagy villámlás. Az ötlet nyilván egy ütős logikai játékban csúcsosodik ki: mindig úgy kell ügyeskedni, hogy az adott pályát termékennyé tegyük.

PC-re is megjelent a Bulletstorm DLC-je

Több mint egy hónap késéssel, de PC-re is megjelent a Bulletstorm Gun Sonata című DLC-je. A csomag új pályákat és más érdekességeket tartogat a rajongók számára - az extra tartalmat tíz dollárért tudjátok letölteni, hacsak nem játszottátok már korábban rongyossá valamelyik konzolon.

Mortal Kombat - ideiglenesen nem kell online pass

Ideiglenesen nem kell aktiválni a PS3-as Mortal Kombat online kódját, ezt maga a játék fejlesztőcsapata, a NetherRealm jelentette be. Az engedmény indoka rendkívül egyszerű: a pass a PlayStation Store-ban váltható be, de a szolgáltatás még nem indult el, és nem tudni, meddig kell rá várni.

Kamu a Project Café bemutatójáról készült videó

Bár valószínű volt, most már teljesen bizonyossá vált, hogy a Nintendo Wii utódjáról készült videó fake: a felvételt lelkes diákok csinálták, akik azt kapták feladatul, hogy olyan vírusmarketing anyagot rakjanak össze, ami minél több emberhez eljut - a videó 600 ezres nézettséggel büszkélkedhet.