Hírarchívum - 2011. június

Crytek: visszaütött a jószándékunk

A Cryteknél úgy gondolták, hogy a Crysis 2-vel egy kicsit visszafogják technomán hajlamaikat, s a játék PC-s verzióját nem csak a legcsúcsabb vasakra építik, hanem egy kicsit nagyobb közönség számára is elérhetővé teszik. A cég szerint ez a szándékuk egy kicsit visszacsapott.

Elhagyja a Segát a Shenmue atyja

A legendás játékdizájner, Yu Suzuki közel harminc év együtt töltött idő után elhagyja a Segát. A Shenmue- és a Virtua Fighter-játékok atyja a jövőben tanácsadóként működik majd közre a kiadó projektjeinél, de valószínűleg aktívan nem vesz már részt egyetlen játék munkálatainál sem.

GC 2011: PS3 árcsökkentést jelent be a Sony?

A pletykák szerint augusztusban fogja bejelenteni a Sony a PlayStation 3 árcsökkentését. A konzolgyártó természetesen továbbra is azt hangoztatja, hogy egyelőre nem tervezi levinni a konzolja árát, noha ennek éppen itt lenne az ideje - egy árcsökkentés a Microsoftot is hasonló lépésre ösztökélheti.

Jöhetnek az ingyenes játékok az Xbox Live-ra

A korábbi pletykáknak megfelelően újra szóbeszéd tárgyát képezi az a lehetőség, hogy a Microsoft free-to-play játékokkal töltené fel az Xbox Live-ot. Hogy milyen címek tehetik így tiszteletüket az Xbox 360-on, arról csak találgatni lehet, de az biztos, hogy ütőképes lehetőség ez a felhasználók toborzásához.

Megint perlik a Sonyt a PSN feltörése miatt

Újabb keresetet nyújtottak be a Sony ellen, ám ezúttal hat korábbi alkalmazott vallomásaival igyekeznek majd bebizonyítani a cég nemtörődömségét. A japánok állítólag tudtak a PSN biztonsági problémáiról, de nem figyeltek oda rá, sőt a biztonsági csapatot ki is rúgták a korábbi, átfogó leépítések során.

Év végén leállnak a Star Wars: Galaxies szerverei

Két dudás nem fér meg egy csárdában, a Star Wars: The Old Republic megjelenésével a Star Wars: Galaxiest le fogja állítani a Sony Online Entertainment. A játékhoz több hónapos előfizetést már nem lehet vásárolni, októbertől a leállásig viszont mindenki ingyenesen játszhat majd.

Újra megjelenik az első Operation Flashpoint

A Bohemia célja, hogy egy név alá hozza az egész sorozatot, így az eredeti, legendás Operation Flashpoint újra megjelenik, csak éppen ArmA néven. Az eredeti példányok tulajdonosai ingyen letölthetik az új kiadást és örülhetnek, hogy megvan nekik ugyanaz a játék kétszer, csak más néven.

Kooperatív kampány az F1 2011-ben

A fejlesztői naplók általában elég unalmasak szoktak lenni, főleg, ha arról van szó, hogy miként vették fel a haldokló zsiráf vonyítását. De az első F1 2011 fejlesztői naplóban rögtön kapunk néhány érdekességet és újdonságot a játékkal kapcsolatban, így érdemes megtekinteni.

Járművezetés a Saints Row: The Third trailerben

Sokan úgy gondolják, hogy a Saints Row jó irányba halad. Ez az irány pont a Grand Theft Auto ellentéte: a lényeg, hogy nem veszi magát komolyan a játék, és ezért a világ legnagyobb állatságait is el tudják sütni benne a fejlesztők. Most például emberünk mindenféle dolgot vezet.

Belevág a játékokba a Google

Egy álláshirdetés árulta el azt, ami a következő időszak egyik legnagyobb játékipari eseménye lehet: nagyon úgy fest, hogy a Google belép a játékok világába. A cég egy ennek megszervezésére alkalmas product managert keres, akinek a feladata lesz mindezt összehozni.