Hírarchívum - 2011. június

Hivatalosan is érkezik a Torchlight II

A Torchlight annak idején kellemes indítása volt valaminek, amiről már akkor sejtettük, hogy egyszer úgyis sorozat lesz belőle. A Diablo egykori fejlesztői által készített hack & slash ugyan néhány ponton kissé hiányos volt, de így legalább maradt hely a folytatásnak, hogy ezeket rendbe tegye.

Egy perc akció a Ghost Recon: Future Soldierrel

Az E3-on talán az egyik leglátványosabb bemutató volt, amikor a Microsoft konferenciája alatt láthattuk, hogyan használják ki a Ubisoft fejlesztői a Kinect adta lehetőségeket az új Ghost Recon-játékban. Azóta persze kiderült, hogy a Future Soldier nem jön PC-re, így a lenyűgözöttséget felháborodás váltotta.

Colonial Marines - Unreal és Wii U, két jóbarát

A legtöbb cég azonnal kihasználta, hogy a Nintendo végre egy olyan platformot készül piacra dobni, ami legalább nagyjából egy szinten van a többi piacon lévő konzollal - legalábbis hardveresen. Így sok, már eleve készülő játéknak jelentik be a Wii U-s verzióját is, erről beszélt most a Gearbox.

Készülhet a PlayStation 3-as Fatal Frame?

A PlayStation 2-korszak egyik nagy klasszikusa, a Fatal Frame nem nagyon brillírozik mostanában. A rajongók türelmetlenek, és így minden kis fűszálba belekapaszkodnak, ami azt indikálhatja, hogy egy igazi folytatás készülhet a legendás horrorjáték-sorozatban.

Sniper: Ghost Warrior - tisztítsd meg a falut

A Sniper: Ghost Warrior gyakorlatilag második reneszánszát éli: a játék megjelenésekor éppen korrekt értékeléseket kapott, és éppen elég fogyott belőle ahhoz, hogy a fejlesztők bele merjenek vágni a PlayStation 3-as verzió elkészítésébe. Ennek örömére kaptunk még egy előzetest.

GeoHot már a Facebooknak dolgozik

Emlékszünk még a fiatal hackerre, George Hotzra? Ő törte fel a PlayStation 3 firmware-jének védelmét, és tette lehetővé custom firmware-ek futtatását a konzolon. Úgy néz ki, hogy megérte a fáradozás és a sok bíróságra járás, az úriember ugyanis most a Facebooknál kapott munkát, és jól érzi magát.

Microsoft: több millió embert akarunk elérni

A Microsoft, úgy néz ki, jó úton halad abba az irányba, hogy igazi szórakoztató központtá varázsolja a nappalikat. Már az első Xboxszal is ez volt a cél, amit akkor még nem sikerült elérni. Az Xbox 360-nal azonban erre minden esély megvan, s megvannak az ambiciózus célok is.

Bemutatkozik a The Black Eyed Peas: Experience

A hardcore gamernek sok szörnyűséggel kell megküzdenie, főleg, mióta a Kinect eljött az életünkbe. Most a Black Eyed Peas döntött úgy, hogy egy játékban kell viszontlátnunk őket. Az anyag az elvárható módon zenés-táncos mulatság lesz, mely a Dance Central babérjaira tör.

Elköszönt a LulzSec, abbahagyják a támadásokat

Úgy néz ki, hogy vége a nagy hacktertámadás-hullámnak, ami az utóbbi másfél hónapban rettegésben tartotta a világ legnagyobb vállalatait is. A LulzSec néven futó csoport hivatalosan is közölte: abbahagyják, feloszlanak, de azért búcsúajándékként szétszórtak még pár dolgot.

HWSW: Tíz cégből nyolchoz betörtek

Majdnem 600 szervezet bevonásával készített felmérést a hálózati eszközöket gyártó Juniper Networks megbízásából a Ponemon Institute. Az eredmények lesújtóak, a cégek 80 százalékánál biztosan történt adatokat érintő biztonsági incidens az elmúlt 12 hónapban, sok helyen több is, írja a HWSW.