Hírarchívum - 2011. július

Rage - főszerepben a szörnyellák

Félelmetesen megy az idő. Ezt onnan tudom, hogy épp csak a minap írtunk róla, hogy elkezdődött az id Software hivatalos feljesztői naplósorozata a Rage-dzsel kapcsolatban, most pedig már arról kell beszámolnunk, hogy megjelent az utolsó előtti, ötödik rész.

PlayStation Vita - a kevesebb RAM sem probléma

Legalábbis a Novarama stúdió fejese úgy gondolja, hogy a kevesebb RAM nem feltétlenül jelent katasztrófát a fejlesztők számára, ők teljesen fel vannak készülve rá. Mindazonáltal még mindig nem tudjuk, hogy a hír a Vita memóriájának csökkentéséről igaz-e.

Hatalmasat nőtt az utóbbi egy évben az Xbox Live

Az Xbox Live így is a világ egyik legnagyobb online közösségének számít, a Microsoft azonban büszkén jelenti, hogy az utóbbi 12 hónapban rekordmértékben nőtt a tagok a száma. Ez főként az új szolgáltatásoknak, a több eladott konzolnak és a Kinect megjelenésének köszönhető.

NBA Jam: On Fire Edition - első látásra trailer

Míg az NBA 2K12 három különböző borítóval, Move-támogatással és más finomságokkal fog megjelenni, addig az EA Sports idén sem adja ki az NBA Live (vagy NBA Elite, ki tudja) legújabb részét. NBA-játékuk viszont lesz, újra az NBA Jamet veszik elő néhány ökörködős meccs erejéig.

Dátumot kapott a Pro Evolution Soccer 2012

A Konami bejelentette a Pro Evolution Soccer 2012 megjelenési dátumát, legalábbis a HD-verziókat illetően, mert a többi platformra érkező változatokról csak később beszél majd a kiadó. A játék októberben fog megjelenni, tehát a FIFA szokás szerint megelőzi időben, de ez cseppet sem von majd le az értékéből.

Egyelőre bukás a 3DS, máris csökkentik az árát

Nem telt el fél év, máris csökkenteni kell a Nintendo 3DS árát. A kiotói konzolgyártó első negyedéves helyzetjelentése alapján a konzol kudarcnak számít, azt a Nintendo is elismeri, hogy nem igazán volt slágercímük az elmúlt negyedévben. A vállalat vesztességgel zárt.

Visszaestek a PlayStation 3 eladásai

Megérkezett a Sony első pénzügyi negyedéves jelentése is, amely szerint jelentősen visszaestek a PlayStation 3 eladásai az elmúlt három hónapban. Ettől függetlenül a játékeladások továbbra is nőttek, és a Sony biztos benne, hogy az üzleti év végére több konzolt passzol majd el, mint tavaly.

Késik a 3DS-es Metal Gear Solid

A Kotaku értesülései szerint idén már nem fog megjelenni a Metal Gear Solid 3: Snake Eater Nintendo 3DS-es átirata, ha minden igaz, technikai problémák miatt. Bár a Konami valószínűleg nem bánja a csúszást, a 3DS-tulajdonosoknak újabb sikervárományos címre kell várniuk.

Ingyenes DLC érkezik a Red Dead Redemptionhöz

Bár egyáltalán nem mai játék, és már több nagyobb kiegészítő is megjelent hozzá, a Rockstar továbbra sem hagyja abba a Red Dead Redemption támogatását. A minap újabb extra tartalmat jelentett be, ez azonban ingyenesen letölthető lesz bárki számára - még szeptemberig kell rá várni.

Várakozásokon alul teljesített az új Red Faction

Megérkezett a THQ első negyedéves pénzügyi helyzetjelentése. A kiadó bevételei ugyan nőttek, de a vesztesége is több lett, ami részben annak köszönhető, hogy a nyár elején megjelent Red Faction: Armageddon eladásai nem hozták a várt számokat. A vezetőség szerint nincs nagy baj, rekorder hónapok előtt állnak.