Hírarchívum - 2011. július

Visszatérnek a 3D-s Worms-játékok

Bár a Worms 2D-ben az igazi, és a háromdimenziós epizódokat nem is nagyon szerette senki, úgy látszik, a Team 17 szerint érdemes adni nekik még egy esélyt, ha már úgyis a digitális terjesztés virágkorát éljük, és azt dobunk fel az internetre, ami jól esik: most egy gyűjteményben térnek vissza a 3D-s Wormsök.

Állandó internet nélkül nem indul az új Driver

A Ubisoft valamilyen rejtélyes okból megint visszatért korábbi, abszolút kudarcnak tartott taktikájához, és a Driver: San Francisco számítógépen csak állandó internet hozzáférés mellett lesz játszható még akkor is, ha az egyjátékos részt akarjuk kipróbálni. A kérdés: kinek lesz ez jó?

Elkészült a Deus Ex: Human Revolution

Aranylemezre került a legújabb Deus Ex játék, jelentette be a Square Enix és az Eidos Montreal. Az új rész a korábbi epizódok előzményeit fogja feldolgozni, és a főhős is más, nevezetesen Adam Jensen lesz - a megjelenés még mindig augusztus vége, a játék két kiadásban lesz kapható.

HWSW: Elkészült a Windows Phone Mango

Már a gyártóknál van a Windows Phone "Mango", a Microsoft okostelefonos operációs rendszerének következő verziója. A rendszer számtalan újdonságot hordoz mind a fejlesztők, mind a felhasználók számára, az első őszi okostelefonok pedig már ki is szivárogtak, írja a HWSW.

Anarchy Reigns - terítéken a játék története

Kicsit régen hallottunk az Anarchy Reignsről, talán inkább csak az volt feltűnő, hogy a kétnaponta érkező karaktervideók után most visszavettek a tempóból a készítők, és csak időnként dobnak ki valami ízelítőt a multiplayer-orientált akciójátékról. Most például a sztorielőzetes futott be.

Electronic Arts helyzetjelentés, tarolt a Portal 2

A várakozásoknak megfelelően teljesített az Electronic Arts az első pénzügyi negyedévében. A Portal 2-ből kétmillió példány ment el, a Crysis 2-ből három, és bíztató a következő hónapok felhozatala is: a Battlefield 3 előrendelései a Bad Company 2 tízszeresére nőttek, a The Old Republic pedig már rekorder.

Érkezik az első Duke Nukem Forever DLC

A Gearbox Software ősszel tervezi kiadni a Duke Nukem Forever első DLC-jét, amely megnevezésük szerint "Parody Pack" lesz, azaz klasszikus FPS-eket fog kifigurázni. A veteránoknak itt-ott valószínűleg feltűnik majd a Call of Duty-val, a Team Fortress-szel és a Doommal való hasonlóság.

Need for Speed: The Run - itt a legújabb trailer

Mintha csak megéreztük volna: pont akkor dobtuk ki a Need for Speed: The Run előzetesünket, mikor az Electronic Arts előrukkolt a játék legújabb trailerével. A gameplay jeleneteket felvonultató videóban emberünk előzni fog, méghozzá sokat és egy csöppet sem veszélytelen helyszínen.

Elkerülhetetlen a hajtás a játékfejlesztés végén

Legalábbis így gondolja a Brinket is fejlesztő Splash Damage fejese, aki szerint a játékfejlesztés utolsó szakaszában bekövetkező masszív túlórázás elkerülhetetlen, viszont fel lehet készülni rá. Így a kilépett fejlesztők nem fognak reklamálni, mint az L.A. Noire esetében.

Kisebb lesz a Battlefield 3 multiplayer konzolokon

S ezt most a szó szoros értelmében tessék érteni: a PC-s változattal szemben a konzolosok némileg kisebb pályákat, s jóval kevesebb játékosszámot kapnak. Mindezt annak érdekében, hogy a DICE-nak ne kelljen a grafika lebutításával kompromisszumot kötnie.