Hírarchívum - 2012. január

Idén is lesz Országos Kecskeméti Tekken Verseny

A KAMI - Kecskeméti Anime Videojáték és Képregény Klub harmadszorra rendezi meg az Országos Kecskeméti Tekken Versenyt, a következő megmérettetésre februárban kerül sor, a szervezők még több géppel, még több programmal és érdekességgel várják az érdeklődő gamereket.

Idén elmarad a BlizzCon

Meglepő bejelentést tett a Blizzard, 2006 óta először a fejlesztőcég úgy döntött: idén nem tartja meg saját bejáratú rendezvényét, a BlizzCont. A rajongók számára érthetetlen a lépés, amit a srácok azzal indokolnak, hogy idén inkább szeretnének a készülő játékaik fejlesztésére koncentrálni.

The Darkness II - trailer a megjelenés mellé

Már tényleg a nyakunkon van a The Darkness II boltokba kerülésének időpontja, sőt tegnap óta a véres akciójáték demója is elérhető. Jackie Estacado durvább, mint valaha, két démonkara mellett akár két fegyvert is szorongathat egyszerre. Reszkessetek rosszfiúk, a Sötétség elől nincs menekvés!

Alfába lépett az új Tomb Raider

A játékfejlesztés egyik legfontosabb fázisa az alfa, és a Tomb Raider készítői örömmel tudatták a világgal, hogy születő gyermekük elérte ezt a fázist. Innentől masszív tesztelés és finomhangolás van hátra, a tippek szerint a megjelenés legkorábban valamikor nyáron esedékes.

Modern Warfare 3 kiegészítések az évben

Az Activision 20 új tartalmat ígért a Call of Duty: Modern Warfare 3-hoz, amiből kettő már megjelent, a maradék 18 pedig az év során elszórva érkezik majd. Ha pontosan nem is, de hónapra lebontva most már láthatjuk, hogy pontosan mikor, milyen DLC-t kapunk.

Már gyártják az új Xbox grafikus processzorát?

Szeretjük a next-gen pletykákat, éppen ezért igyekszünk lecsapni minden apró kis törmelékre, amit esetleg a szél felénk fúj. Most éppen különböző technológiai lapok pletykálnak arról, hogy már gyártásba került az új Xbox grafikus processzora, a konzol pedig jövőre érkezik.

A piac újra kész a II. világháborús játékokra

Mondja ezt a Rebellion, aki - minő csoda - szintén ebben a korszakban játszódó Sniper Elite V2-t kalapálja ezerrel. Steve Hart, a stúdió fejese hisz abban, hogy a megannyi modern kori konfliktust feldolgozó játék után a piac ismét visszatér a második világháborús címekhez.

Februárban jön a Jak and Daxter HD Collection

A Sony bejelentette a Jak and Daxter-trilógia nagyfelbontású köntösben érkező gyűjteményének megjelenési dátumát. Kevesebb mint egy hónap múlva már a boltokban lesz a Naughty Dog korai sikercímének újrakiadása, 3D-vel megspékelve. Ha eddig kimaradt volna a klasszikus, pótolnod kell!

QuakeCon 2012: Megvan a dátum

Idén is megrendezi a szokásos évi összeröffenését az id Software, az eseménynek ismét a Hilton Anatole Hotel ad otthont Dallasban. Szokás szerint itt lesz Észak-Amerika legnagyobb LAN-partija, de reméljük Carmackék elhintenek pár infómorzsát a készülő Doom 4-ről is.

Shank 2 - csetepaté a kikötőben

Új játékmeneti felvételt kaptunk a jövő hónapban megjelenő Shank 2-ből, mely az egyik legígéretesebb oldalnézetes akciójátéknak tűnik a februári mezőnyben. Az elődöt rengetegen szerették, a folytatás pedig még kifinomultabb eszközökkel tálalja a képregényes erőszakot.