Hírarchívum - 2012. január

Őszig kell várni az Aliens: Colonial Marinesre?

A hivatalos honlapon feltűnt információk szerint őszig kell várni az Aliens: Colonial Marines megjelenésére. A korábbi várakozások alapján a játéknak a tavaszi hónapok folyamán kellett volna boltokba kerülnie, de most elképzelhető, hogy újabb fél évet csúszik az egyébként is sokat késett program.

Darth Vadert szívatják a Kinect Star Wars trailerben

Akárhogy sikerüljön a Kinect Star Wars, az új trailert nagyon eltalálták a srácok. Az előzetesben Darth Vader és Obi-Wan Kenobi klasszikus összecsapását gondolták újra a készítők, azonban Obi-Wan helyett a játékos küzd meg a Nagyúr ellen. A játékos pedig nem hunyászkodik meg, mint anno a jedi mester.

Szakított az Insomniac a Resistance-szel

Az Insomniac ugyan korábban is utalt rá, de most már gyakorlatilag biztos: a fejlesztőcsapat nem foglalkozik többet a Resistance-sorozattal, az új projektjeire szeretne koncentrálni. Nem tudni, hogy miért döntöttek így a srácok, vagy mennyire játszott ebben közre a Sony, ahogy azt sem, hogy mi lesz a Resistance jövője.

Resident Evil 6 - a Capcom legnagyobb projektje

A Capcom szerényen elhintette, hogy eddig egyetlen játékán sem dolgozott olyan sok ember, mint a Resident Evil hatodik részén. Bár önmagában ez nem garancia a minőségre, az alapvetően szerencsés kiindulóhelyzet, ha egy kiadó rászánja a pénzt és az erőforrást az aktuális projektjeire.

Karácsonykor jön a Wii U, veszteség a Nintendónál

A Nintendo változtatott a korábbi becslésein, jelenlegi számításai szerint jócskán nagyobb veszteséggel zárja majd a pénzügyi évet, mint azt korábban tervezte. Aktuális üzleti helyzetjelentéséből az is kiderült: a Nintendo Wii U karácsonykor kerülhet boltokba, de akkor az összes fontosabb piacon elérhető lesz.

Videón a S.T.A.L.K.E.R. Online

Egy közel ötperces videó bukkant fel a YouTube-on, ami a címe szerint ugyan a S.T.A.L.K.E.R. 2-t mutatja be, valójában a S.T.A.L.K.E.R. Online nevű játékból származik, ami egy orosz piacra szánt MMO lesz a jól ismert univerzumban. Azért ennek is örülünk, bár a minőség hagy némi kívánnivalót maga után.

Majdnem négymilliónál jár a Saints Row: The Third

Legalábbis a leszállított példányokat tekintve, viszont azt elmondhatjuk már így is, hogy az új Saints Row nagyon népszerű. A THQ a minap közleményben kötelezte el magát a hardcore játékok mellett, állítása szerint a jövőben a licencelt gyerekjátékokat háttérbe szorítja, inkább a nagyobb címekre úszik rá.

Hivatalos: LEGO-szett készül a Minecraft alapján

A hivatalos LEGO CUUSOO blogon megjelent bejegyzés szerint a dán építőkocka-gyártó illetékesei megvizsgálták a LEGO Minecraft ötletét, a kezdeményezés pedig átment a vizsgán: már csak idő kérdése, és megjelenhetnek a boltokban a Mojang játéka által ihletett dobozok.

Tizenegy kiadó játékaival bővül az Origin

Egyre növekszik az Origin, míg tavaly eleinte csak az Electronic Arts játékait lehetett megvásárolni és letölteni a szolgáltatásból, és az év végére további három kiadó csatlakozott a rendszerhez, addig a legutóbbi bejelentés szerint tizenegy, kisebb-nagyobb vállalat szállt fel az új platformra.

Regény készül a Hitman Absolution előzményeiről

A Hitman Absolution az ígéretek szerint az eddigi legambiciózusabb Hitman-projekt lesz, nem véletlen, hogy a Square Enix is elkövet mindent annak érdekében, hogy a cím közbeszéd tárgya legyen. A minap a kiadó bejelentette: regény készül az új felvonás előzményeiről.