Hírarchívum - 2012. március

Nem akartak rossz játékot a NeverDead készítői

A készítők szerint sosem lehet az a cél, hogy rossz játékot készítsenek, de sajnos ez az esetek többségében nem rajtuk múlik. A bérfejlesztés ilyen hátrányokkal jár: nincs elég pénz, vagy éppen túl szűkösek a határidők ahhoz, hogy jó termék születhessen a végén.

Ilyen a GTA III a GTA IV motorjával

Nem egészen értjük, mi motiválja a hasonló moddereket, de egy biztos, jelenlegi alanyunk minden dicséretet megérdemel. Valahogy ugyanis sikerült elérnie, hogy a Grand Theft Auto III világa a GTA IV alatt is futó Rage engine segítségével működjön. Az eredmény persze látványos.

Wii U - nem erősebb a jelenlegi generációnál

Vagy legalábbis nem jelentősen, a Darksiders 2 fejlesztői szerint. A Vigil Games azt nyilatkozta, egyelőre a csapat sem tudja a konzol megjelenési dátumát, de mindenképpen arra törekszenek, hogy a Darksiders folytatása nyitójáték lehessen a Nintendo új platformján.

A legfrissebb hazai játékeladási toplista

Befutott a legfrissebb játékeladási toplista, az élen még mindig a Mass Effect nemrég megjelent harmadik része áll, egyébként pedig nem kell sok meglepetéssel számolnunk, hacsak azt nem vesszük, hogy a legjobb tízben háromszor is képviselteti magát az Assassin's Creed.

Megint rendező nélkül a BioShock-film

Bár az alapanyag kiváló, mégis a második rendező mond le a BioShock moziváltozatáról. Bár túl sok konkrétum nem látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy mi újság a filmmel, nagyon úgy tűnik, Juan Carlos Fresnadillo a hosszas huzavonát unta meg, és inkább átnyergelt egy másik projektre.

Epic Mickey 2 - Move-támogatás, 3DS-verzió

Újabb apró részletek láttak napvilágot az Epic Mickey folytatása kapcsán, kiderült, hogy a játék PlayStation 3-on támogatni fogja a PlayStation Move-ot, a Wii-verzió spéci kontrollerekkel érkezik, és ha minden igaz, lesz egy alternatív, 3DS-verzió is. Ráadásul másfél tucat képet szereztünk az anyagból.

Resident Evil - marad az akció-orientált irány

A Resident Evil producere szerint a horrorpiac túl kicsi a sorozat számára, muszáj nagyobb közönséget megcélozni, hogy életképes maradhasson a Resident Evil cím. Ennek köszönhető, hogy a készítők elhúztak az akciójátékok irányába is, és a jelek szerint szeretnének maradni ezen az ösvényen.

Videón a törölt Mass Effect FPS

Végre videón is megcsodálhatjuk a Mass Effect FPS-változatát, s bár örülünk, hogy a BioWare végül lemondott a projektről, azért mindenképpen érdekes, milyen elképzelései voltak a patinás stúdiónak a népszerű szerepjátékszériával. Az új mozgókép egy perc hosszú, csekkoljátok!

20 percen át mozog a Sniper: Ghost Warrior 2

Több mint húsz percen keresztül bámulhatjuk a Sniper: Ghost Warrior folytatását mozgás közben, a sunyulós FPS tartogat némi látványos pillanatot is, elvégre a harmadik generációs CryEngine fut alatta. Vajon megtörik a jég, és a City Interactive végre életképes próbálkozást tesz le az asztalra?

Silent Hill HD - nem elégedett az eredeti fejlesztő

Viszonylag ritka, hogy az eredeti játékok készítői rosszallóan nyilatkozzanak klasszikusaik HD-remake-jéről, általában csak örülnek, hogy amit egyszer megalkottak, az most tovább él az újgenerációs konzolokon. A Silent Hill eredeti művészeti vezetője azonban kifejezetten elégedetlen.