Hírarchívum - 2012. június

A Contrát is feldolgozná a MercurySteam

A legújabb Castlevania játékok producere ma beszédes kedvében van, egy interjú során azt is elárulta: a Lords of Shadow 2 és a Mirror of Fate megjelenése után a MercurySteam váltana, és másik címen kezdene el dolgozni - a csapat legfőbb vágya egy új Contra, kérdés, hogy a Konami beleegyezik-e?

Búcsút int Európának a Sega

Nem megy túl jól manapság a Segának, a spórolás pedig ott kezdődik, hogy minden irodát bezárunk, amire nincs égető szükség. A kiadó bejelentette, hogy az Egyesült Királyságbeli képviseleten kívül a teljes európai részlegét leépíti, a terjesztést ezután külsős cégekre bízza.

Castlevania - megbánták a DLC-ket

Siker volt a Castlevania: Lords of Shadow, nem csoda, hogy jön a folytatás. A második rész előtt azonban kaptunk még két DLC-t, ami nem nyerte el mindenki tetszését. Most a Konamitól azt is megtudjuk, miért nem sikerültek jól: kapkodni kellett velük, és sosem voltak betervezve.

Családbarát LEGO MMO-n dolgozik a Funcom

Bár a LEGO Universe csúfosan leszerepelt, valaki még lát potenciált egy LEGO MMO-ban. A The Secret Worldről, az Age of Conanről és az Anarchy Online-ról ismert norvég Funcom a LEGO Minifigures márkát dolgozza fel, és egy böngészőben futtatható, leginkább fiataloknak szánt anyagot dob majd össze.

Fejlesztői naplón a MechWarrior Online

Lassan, de biztosan révbe ér a MechWarrior várva-várt új része, mely az online élményekre koncentrál majd. A Piranha Games megfeszített tempójú munkájába tekinthetünk most bele, rácsodálkozva a számos játékmeneti felvételre. Augusztusban már kipróbálhatjuk a produktumot.

Gyakorlatilag bezárt a Prototype fejlesztője

Az Activision tulajdonában álló Radical Entertainmentet kiherélték. Olyan címeket kaptunk a stúdiótól, mint a Prototype két része, a The Simpsons: Hit & Run és a Scarface, ám a tulajdonosi döntés következtében a srácok többé nem készítenek játékot. A PC-s Prototype 2 nincs veszélyben.

Hivatalos a The Expendables 2 játékadaptációja

A Ubisoft hivatalosan is bejelentette, hogy játékot készít a Feláldozhatók 2 mozifilmből. A múlt héten kiszivárgott videó alapján ez már csak formalitás, mindenesetre a hír mellé kaptunk egy csokornyi képet is. A kooperatív cím nyáron jelenik meg PC-n, XBLA-n és PSN-n.

Max Payne 3 - traileren a Local Justice DLC

Minden meglepetés nélkül, július elején bővítést kap a Max Payne 3. A Local Justice DLC a multiplayer játékmódot hivatott kiegészíteni új térképekkel és új fegyverrel. Ha pár hét alatt ráuntál az alapjáték kínálatára, már elkezdhetsz spórolni a csomagra. Lássuk a beharangozót!

Itt a Company of Heroes 2 első előzetese

Megérkezett hát, a játékból ugyan nem mutat semmit, de több mint kétperces előzetest kapott a Company of Heroes várva-várt második része. A 2006-os valós idejű stratégia talán a legjobb volt, ami feldolgozta a második világháborút, de a közvélemény szerint a folytatás lekörözheti.

Februárban jöhet a Gears of War: Judgment

Egy Microsofthoz közeli forrás megemlítette, hogy a Gears of War előzményeit feldolgozó epizód - a Judgment - 2013 februárjában landolhat a boltokban, számolt be róla a CVG. Eközben a játék designere, Cliff Blesziski elmondta, egy nyúlfarknyi Kinect-funkció sem lesz benne.