Hírarchívum - 2012. június

Elutasította a Microsoft a Motorola-megállapodást

Még májusban számoltunk be róla, hogy egyre fokozódik a jogi vita a Microsoft és a Motorola között. A dolog akkor odáig fajult, hogy az egyik bíró azt ajánlotta a kereskedelmi bizottságnak, hogy az tiltsa be az Xbox 360 importálását és forgalmazását az Egyesült Államokban.

Már biztos: jön a Metal Gear Solid 5

Hideo Kojima egy interjúban jelentette ki először kereken: készül a Metal Gear Solid ötödik része. Immár tudjuk, hogy a folytatásban biztosan visszatér Solid Snake, a játék pedig a készítők saját fejlesztésű motorjára, a Fox Engine-re épül majd. Tűkön ülve várjuk az első részleteket!

Nintendo: a konzolgyártásnál nem az erő a lényeg

Shigeru Miyamoto, a Nintendo kreatív fejese nyilatkozott a Wii U-val kapcsolatban. Továbbra sem hajlandó elárulni, milyen hardver lapul a fehér dobozban, azt viszont elmondta, szerinte a konzolok tervezésénél nem csak az erőt kell figyelembe venni, hanem sok más tényezőt is.

Nehéz lesz a Gears of War: Judgment

Cliff Bleszinski úgy véli, a játékok egyre könnyebbé váltak az utóbbi időben, nagy részük már csak olyan, mintha quick time eventeket pakoltak volna egymás után. Elmondása szerint ha a következő Gears of War nem izzasztja meg a játékosokat, akkor nem jól végezték a fejlesztők a munkájukat.

Tanórákon ingyenes lesz a Portal 2

Érdekes kezdeményezésbe fogott a Valve, a washingtoni cég a jövőben az oktatásba is betörne, ehhez a Steamet és a tanulásra is használható játékokat vetné be. A Portal 2 ezért a tanórákon ingyenesen használható majd a diákok számára, ehhez először a tanár regisztrációjára van szükség.

Free-to-play címként hódít a Valkyria Chronicles

Úgy tűnik, a Valkyria Chronicles harmadik része már nem látja meg a napvilágot angol nyelven, de arra talán van némi esély, hogy a sorozat új részét a nyugati játékosok is felhőtlenül tolhassák. A Valkyri Chronicles Duel free-to-play játék lesz, ráadásul egy böngészőben is elfut majd.

Battlefield 3: Close Quarters - tíz perc Gun Master

A Battlefield Premium előfizetői már javában tolják a Battlefield 3 legújabb DLC-jét, a közelharcokra kihegyezett Close Quarters-t, mely új játékmódot is magával hoz. A Gun Masterben pisztollyal kezdünk, majd az ölések után folyamatosan nyílnak meg a jobb fegyverek. Lássuk mozgásban!

Befutott a Dark Souls: Prepare to Die gépigénye

A From Software végre leközölte a PC-s Dark Souls minimális rendszerkövetelményeit. Melynek egyedüli érdekessége az, hogy a multiplayerhez mindenképpen mikrofonra lesz szükséged. Nem nagy érvágás ez, talán már minden gamer asztalán ott figyel egy headset.

Resident Evil 6 - Leon, a profi

Új játékmeneti videóval kedveskedett nekünk a Capcom a Resident Evil 6 kapcsán. Ezúttal Leon kampányába tekinthetünk bele csaknem húsz percen át. Helyszínünk Tall Oaks, ahol roppant feszült légkör uralkodik, tekintve, hogy a zombik minden sarkon fenyegető veszély jelentenek.

Játék készül a Lenge Liga alapján

Újabban óriási népszerűség övezi a Lingerie Football League-et, vagyis a Lenge Ligát. Az amerikai focit játszó, falatnyi ruhákban egymásnak eső lányok természetesen főleg a fiatalabb férfiak körében népszerűek - pontosan annál a célcsoportnál, akiknek megéri videojátékot is fejleszteni.