Hírarchívum - 2019. január

Teaser trailert kapott a Birds of Prey

Ugyan még mindig forog a csajokból álló társaság, a Birds of Prey, a Warner Bros. és a DC gondoskodott róla, hogy befusson az első előzetes. A filmben egyébként Harley Quinn és társai Black Maskot igyekeznek majd megfékezni.

Anthem - kavar a mikrotranzakciók körül?

A Redditen felbukkant egy fotó, amely alapján körvonalazódni látszik, hogyan is alakul majd az Anthem mikrotranzakciós rendszere. A BioWare egyik alkalmazottja, Chris Schmidt azonnal magyarázkodásra szorult az árazás kapcsán.

CoD - az elmúlt tíz év legsikeresebb franchise-a

Az NDP Group adatai szerint az Egyesült Államokban tavaly is a Call of Duty volt a legnépszerűbb konzolos franchise, így most már tizedik esztendeje nem talált legyőzőre az Activision sikersorozata.

Jump Force - a héten folytatódik a béta

A Bandai Namco a Twitteren jelentette be, hogy a múlt héten a szerverek miatt csődött mondott bétateszt után a héten ismét lehetőség lesz majd nyúzni a játékot. Ezúttal is több időpontot kapnak a rajongók.

Odébb van a Death Stranding megjelenése

Hideo Kojima évek óta készülő, rejtélyes játéka, a Death Stranding kapcsán általában két visszatérő kérdés szokott előkerülni: mégis mi akar ez lenni, és mégis mikor jelenik már meg? Ez utóbbi kapcsán úgy néz ki, nem mostanában.

Switchre tart a felújított Assassin's Creed III?

A Media Markt korábbi szivárogtatása után ezúttal cseh kiskereskedők oldalán is felbukkant a Nintendo Switchre tartó Assassin's Creed III és a Liberation. A megjelenés állítólag márciusban lesz esedékes.

Portolásra szakosodott stúdiót nyitott a DSFix atyja

A Dark Souls híresen gyenge PC-s portját játszhatóvá simító DSFix szinte kötelező volt a remasterelt kiadás előtt. A javításért felelős modder, Durante most egy saját stúdiót nyitott, amely PC-s portolással és optimalizálással foglalkozik majd.

Új játékon és SpatialOS-devkiten dolgozik a Crytek

A Crysis-szériáért és a Hunt: Showdownért felelős Crytek a jelek szerint egy új AAA-címen dolgozik. A fejlesztést a SpatialOS nevezetű felhőalapú szimulációs platform segítségével végzik - ehhez pedig egy saját fejlesztői csomagot is összeállítanak.

Brit toplista: nagyot futott a Resident Evil 2

Bárcsak minden remake ilyen nagyszerű lenne! A játékosok meghálálták a Capcom odafigyelését, a Resident Evil 2 így a brit üzletek legnépszerűbb videojátéka lett a megjelenése első hetében.

A BioWare elnézést kér az Anthem VIP-demója miatt

Aki a hétvégén részt próbált venni az Anthem demójában, az tanúsíthatja: a dolog enyhén szólva nem ment zökkenőmentesen. A BioWare csapata elnézést kért a kellemetlenségekért, egy ingyenes Javelin-kinézettel kárpótolja a rajongókat.