Hírarchívum - 2020. január

DOOM Eternal - démonokról és sugárkövetésről

Izgalmas látnivalókkal és kevésbé izgalmas hírekkel értekezünk a DOOM Eternalról. A játék rendezője, Hugo Martin személyesen mutatja be a játék új vagy már ismerős démonjait, akiken kezdetben ray tracing nélkül csillan majd a fény.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Továbbra is tart az év eleji pangás, de így is érkezik néhány cím, amin érdemes rajta tartani a szemünket. Akadnak itt várva-várt remasterek, új platformra költözött portok, de persze vadiúj játékok is.

A koronavírus a gamervilágot sem kíméli

A Kínából származó, rémisztő sebességgel terjedő járvány már a videojátékok világában is hullámokat keltett. A Plague Inc. vírusszimulátora például sosem volt még ennyire népszerű, viszont van, ahol teljes esport-rendezvényeket fújtak le.

Két új Silent Hill-játék van készülőben?

Újabb pletykák reppentek fel a következő Silent Hill-játék(ok) kapcsán, a hírek ráadásul megbízható forrásból érkeznek. Ha igaz a szóbeszéd, akkor egy rebootot és egy epizodikus kalandjátékot is leszállíthat a Konami.

Közös bulit csap Harley Quinn és a Fortnite

Szinte már bevett szokás, hogy a nagyobb mozis blockbusterek valamilyen módon elkeverednek a Fortnite: Battle Royale világába is. Úgy tűnik, hogy a Birds of Prey premierjére is tartogat valamit az Epic Games.

Orlandóban is lesz egy Super Nintendo World

Japánban idén nyáron nyitja meg a kapuit a Nintendo és a Universal Studios közös vidámparkja, néhány éven belül azonban Orlandóban is lesz egy Super Nintendo World. És hol van még a vége!

Megszabadult a Disney a FoxNexttől

Tavaly ősszel röppentek fel az első hírek arról, hogy a Disney túladna a Foxszal együtt bekebelezett fejlesztőcégen, a FoxNexten. A minap bejelentették, hogy sikerült vevőt találniuk.

Napjainkban játszódik a Marvel Kapitány folytatása

Lapértesülések szerint megvan a Marvel Kapitány második részének forgatókönyvírója, és már azt is lehet tudni, hogy a folytatás napjainkban fog játszódni. A film 2022-ben kerülhet mozikba.

Ilyen lett volna a The Last of Us-animációs film

Az Oddfellows nevet viselő animációs stúdió honlapján bukkant fel néhány kép a The Last of Us-animációs filmről, amely a két játék sztoriját volt hivatott összekötni. A Sony végül lelőtte a projektet.

Szokatlan co-op lövölde a Bartlow’s Dread Machine

Az inkább mobiljátékokat készítő Beep Games új játéka egy egyedi hangulatú twin-stick lövölde lesz. A Bartlow’s Dread Machine-ben egy antik videojáték sínjein rohangálunk és lövöldözünk ólomfiguráinkkal, hogy megmentsük Amerika elnökét.