Hírarchívum - 2021. május

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Hosszú játékmegjelenési listával indul a június, a kiadók és fejlesztőcégek alaposan megnyomják a nyár elejét. Nagyobb címeket és izgalmas indie projekteket egyaránt találni a felhozatalban.

Borderlands 3 - hamarosan jön a cross-play funkció

Randy Pitchford, a Gearbox vezérigazgatója Twitteren közölte a jó hírt, hogy hamarosan élesedik egy frissítés a Borderlands 3-hoz, ami elérhetővé teszi a platformok közti lövöldözést, de sajnos a PlayStation kimarad ebből a mókából.

Képek és részletek szivárogtak ki az RTX 3080 Ti-ról

Június 1-jén nagy bejelentésre készül az NVIDIA, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, el is indult az információk idő előtti kiszivárgása a leleplezésre váró RTX 3000-szériás GeForce-okról - most egész konkrétan az RTX 3080 Ti-ról.

Az Unreal Engine 5 hajtja majd az új BioShockot?

Ismét egy álláshirdetés ágyazott meg a legújabb BioShock-pletykának, ami szerint könnyen lehet, hogy a méltatlanul hanyagolt széria következő epizódja alatt már az Unreal Engine 5 dolgozik majd.

Nintendo Switchre is beúszott a Maneater

Ha eddig azt hittétek, hogy legalább utazás közben biztonságban vagytok a cápatámadásoktól, akkor van egy rossz hírem: a héten végre a kiotóiak hibrid konzolján is lecsaptak a gyilkos halak.

Destruction AllStars - jönnek az online botok

Hiába igyekszik a megjelenése óta folyamatosan bővíteni a Destruction AllStarst a Lucid Games, a PS5-exkluzív roncsderbi játékosbázisa továbbra is meglehetősen szegényes, amin a jövőben botokkal szeretne változtatni a fejlesztőcsapat.

Hatalmas siker a The Witcher-társasjáték

Várható volt, hogy amint élesedik a The Witcher: Old World Kickstarter-kampánya, akkor pillanatok alatt összegyűlik majd a pénz a társasjátékra, de a támogatóknak még így is bőven sikerült túlszárnyalniuk a készítők elvárásait.

Önálló műsorral készül a Koch Media is

A Summer Game Fest zászlaja alatt önálló digitális közvetítéssel készül a Deep Silver anyavállalata, a Koch Media. Ha szerencsénk van, hallhatunk újdonságokat a Metro, a Dead Island vagy éppen a Saints Row franchise-okról is.

Szépen lesoványodott a Microsoft Flight Simulator

Úgy tűnik, nem csak a Sony ért az ügyes tömörítéshez. A Microsoft Flight Simulator legújabb frissítése egészen meghökkentő módon megfelezte a jókora repülőszimulátor által lefoglalt adattömeget.

Bemutatkozott az új Fast & Furious-játék

A 2019-es Netflix-sorozat annyira megihlette a 3D Clouds csapatát, hogy máris előrukkoltak a kissé kusza című Fast & Furious: Spy Racers Rise of SH1FT3R-rel. Az abszolút árkádos versenyjáték megkapta az első előzetesét is.