Hírarchívum - 2023. március

Jövőre már a Steam sem támogatja a Windows 7-et és 8-at

Fontos tudnivaló azok számára, akik valamilyen okból a Microsoft korábbi operációs rendszereit használják: 2024 januárjától a Steam sem lesz elérhető Windows 7-en és Windows 8-on.

A Mass Effect-csapat és Mark Darrah is segítenek a Dragon Age: Dreadwolf fejlesztésében

Habár a BioWare fantasy szerepjátéka már játszható alfastádiumban áll, az utolsó nagy hajrára beszervezték az új Mass Effect fejlesztőit is. Ráadásul a széria egykorai fejese, Mark Darrah is visszatért a projekthez.

A Ubisoft is lemondta az E3-as fellépését

Mégsem vesz részt a Ubisoft az E3 rendezvényén. Ehelyett a franciák egy saját, élő Ubisoft Forward műsorral jelentkeznek, közvetlenül az E3 showja előtt. Ezzel az E3 elveszítette az összes igazán nagy fellépőjét.

Brit toplista: élen nyitott Resident Evil 4

Rengeteg brit játékost üldöztek a vasvillás ganadók a Resident Evil 4-ben a múlt héten. A legendás horrorjáték remake-je még az eredeti játék eladásait is túlszárnyalta a dobozos piacon, nem is beszélve a digitális eladásokról.

Júniusban leáll a MultiVersus, és csak jövőre indul újra

Hát erre mi sem számítottunk. A Player First Games bejelentette, hogy júniusban leállítják a MultiVersus online szervereit. A játék egy jókora szünet után, valamikor csak 2024-ben tér vissza.

Testi sértés vádja miatt letartóztatták Jonathan Majorst

A hétvégén őrizetbe vették a Hangya és a Darázs: Kvantumánia és a Creed III sztárját. Jonathan Majorts testi sértéssel vádolták, de az ügyvédei szerint a színész teljesen ártatlan.

2024-re csúszhat az Assassin’s Creed: Mirage

Egy megbízhatónak mondható adatbányász szerint csak jövőre jelenhet meg az Assassin’s Creed: Mirage és a The Crew Motorfest. Ennek nem fognak örülni azok rajongók, akik a hagyományos formula visszatérésére vágynak.

Ingyen adják a Final Fantasy XIV Stormblood kiegésztőjét

A Square Enix jóvoltából mától egészen május 8-ig ingyen lecsaphatunk a Final Fantasy XIV második nagyobb expanziójára, a Stormbloodra. Csupán a Starter Edition megléte szükséges hozzá.

Új stúdiót alapított a Playground Games egykori vezetője

Gavin Raeburn, a Forza Horizon-sorozatért felelős Playground Games egykori vezetője új stúdiót alapított Lighthouse Games néven. Igazi iparági veteránok csatlakoztak hozzá, hogy AAA-kategóriás játékokat készítsenek.

Elszólta magát a szinkronszínész a God of War Ragnarök folytatását illetően

Tyr hangjáért felelős színész a múlt hétvégén megrendezett PAX East 2023-on nem bírt parancsolni a szájának: elég egyértelműen a God of War Ragnarök folytatására utalt.