Valahol, a szívem legeslegmélyén mindig is úgy éreztem, hogy ügyetlen lennék szamurájnak. Miközben telepítettem PS5-ön a Nioh mindkét részét, reméltem, hogy valami változni fog. De végül sajnos nem változott semmi sem.

Ha idáig nem lett volna ismerős a lengyel Bloober Team fejlesztőcsapat neve, akkor itt az idő az eszünkbe vésni; a stúdió az utóbbi években olyan fejlődést mutatott be, hogy elképzelhető, hamarosan új királyt koronázhatunk a horror műfajában.

Még az előző nyár közepén volt lehetőségem belenézni a korai hozzáférésű Main Assemblybe, ami egy szórakoztató kis játéknak ígérkezett, és szerencsére ez a végleges kiadás megjelenésével sem változott igazán.

A Capcom az utóbbi években bevett szokásához híven az idei Resident Evil-epizód előtt is adott egy kis ízelítőt abból a világból, amiben majd a Village során kalandozhatunk. A produktum viszont egyelőre nem tűnik túlságosan meggyőzőnek.

Ameddig a szem ellát, mindent sötétség borít, egyedül csak az erdő alig hallható neszei jutnak el hősünkhöz. Mit sem sejtve indul el egy olyan kalandra, ami nemcsak az ő, de rajta keresztül a játékos életét is megváltoztatja.

Izgalmas koncepciójú projekttel debütált az Angela Game csapata, mely során a World of Tanks és a World of Warplanes játékokat ültették át a MOBA-RTS hibridek világába. Kár, hogy az eredmény kissé fapados lett.

A közeljövő New Yorkja a káosz szélén áll, igazi puskaporos hordó. Az események azonban nem maguktól eszkalálódnak, a Disjunction három főszereplője pedig hamar egy összeesküvés nyomaira bukkan.

A NeocoreGames csapata a Van Helsing- és a Warhammer 40.000-univerzumok után visszatért a gyökereihez, és újból az Artúr-mondakört hívta segítségül a legújabb játéka megalkotásánál.

A 2016-ban megjelent Redout a fékevesztett versenyekről volt híres, a Space Assault alcímmel ellátott és előzményként funkcionáló új rész azonban a sebesség helyett inkább az űrbéli akciókra összpontosít.

Az Everspace annak idején még rougelike-ként látta meg a napvilágot, ezzel szemben az egyelőre még korai hozzáférésben elérhető folytatás már egy teljesen másik műfajban szeretné megvetni a szárnyait.