Hírarchívum - 2010. október

Golden Joystick 2010 - itt a nyertesek listája

Lezajlott az idei Golden Joystick 2010 díjátadó, tegnap frappáns kis ceremónia keretein belül rántották le a leplet a győztesekről és a dobogósokról. Számos külföldi szaklap hirdette meg a szavazást, a játékosok pedig voksaikkal éltették a kiemelkedő címeket. Le is közöljük a díjazottak listáját.

Direkt terjeszti a PSP2 pletykákat a Sony?

A napokban egyre forróbbá vált a levegő a PSP2 körül, arra azonban senki nem gondolt, hogy a Sony direkt terjeszti a sokszor irreálisnak tűnő információkat. Több külföldi oldal is úgy értesült, hogy a cég így szeretné kiszűrni a gyenge láncszemeket, s megtudni, ki terjeszti a pletykákat.

Új Donkey Kong előzetes és képek az éterben

Kicsit hanyagoltuk az utóbbi időben a Wii egyik legdominánsabbnak ígérkező címét, holott a Super Mario Galaxy 2 után mindenki kedvenc gorillája lehet az új aduász a casualok konzolján. Ennek örömére egy raklap képet és játékmeneti jeleneteket tartalmazó videót osztunk meg veletek ezen a hűvös, borongós szombat délelőttön.

Gran Turismo 5 - Vettel és a brutális Red Bull X1

A Gran Turismo 5 fizikai motorja olyan valósághű modellezésre ad lehetőséget, hogy a Polyphony Digital és a Red Bull Racing versenyautó-tervezője, Adrian Newey elkészítették minden idők legdurvább álomautóját. A kizárólag digitálisan létező jármű minden korábbi szuperautó rekordját megdönti.

Black Ops - pörög a TDM a Radiation pályán

Kíváncsi vagy, milyen egy alattomos vérre menő multis mészárszék a Call of Duty: Black Opsban? Az alábbi videóban szereplő két csapat fej-fej mellett halad a végső győzelemért, a környezet pedig szintén pazar: egy atomerőmű tágas és szűk szegleteiben folyik a haddelhadd. A játék kiforrott, tényleg közel a megjelenés!

Tribes Universe - jelentkezz az alfatesztre!

A héten robbant a hír, miszerint a Tribes-frencsájz feléledni látszik, a Hi-Rez Studios fejlesztésében készül az Universe alcímre hallgató epizód, amely kizárólag online lesz játszható, és a PvP-re koncentrál majd. Az alfateszt jövő év elején indul, de már most lehet jelentkezni rá. Vigyázz, nehogy lemaradj róla!

3D támogatást kap az Enslaved, DLC érkezik

Még ebben az évben kiélvezhetik méregdrága 3D-tévéjük tudását az Enslaved tulajdonosai, ám a 10 dollárt kóstáló letölthető tartalom nem csupán erre lesz jó, hanem egy új sztoriszálat is kapunk a pénzünkért. A Pigsy Perfect 10 névre keresztelt csomagban új fegyverek, gránátok is megtalálhatóak lesznek.

MMO készül a Van Helsing film alapján

Bár a pár évvel ezelőtt látott, Hugh Jackman főszereplésével készült Van Helsing egy üdítő, ámde bugyuta horror-koktél volt, a SEE Virtual Worls stúdió elérkezettnek látta az időt, hogy ebben az univerzumban játszódó online játékot fejlesszen. Farkasemberek, vámpírok, Frankenstein szörnye, na és a hírhedt démonvadász is jelen lesz.

Keiji Inafune elhagyja a Capcomot

Huszonhárom év után elhagyja a Capcomot a Resident Evil, a Dead Rising és az Onimusha játékok szellemi atyja, Keiji Inafune. A mester lépése szinte előre megjósolható volt, elvégre már többször is szóban temetni kezdte a japán játékipart, igaz, a Capcomhoz mindvégig lojális maradt.

James Cameron trilógiát csinál az Avatarból

A heti betevő filmes hírünk nem maradhat el: tegnap hivatalossá vált, hogy James Cameron következő két filmje az Avatar két folytatása lesz, melyeket egymás után egy évvel, 2014-ben és 2015-ben szeretne megjelentetni. A Fox a legfontosabb stúdióprojektnek tartja a filmeket.