Hírarchívum - 2010. október

Call of Duty-szerű fejlődés a Diablo 3 PvP-ben

A második rész után ezúttal végre komoly figyelmet fordítanak a fejlesztők a játékos-játékos elleni harcra a Diablo 3-ban. Az arénák kiváló helyszínt biztosítanak a csapatok egymás elleni küzdelmei ellen, a jutalmunk pedig nem loot lesz, hanem a Call of Duty példáján indulnak el.

Move-os játékon dolgozik a Street Fighter atyja

A Street Fighter-sorozat egykori producere, Noritaka Funamizu bejelentette, hogy egy teljesen új projekten dolgozik, kifejezetten a Playstation Move-ra. Vajon mi történik, ha a verekedős játékok egyik nagy alakja ráteszi a kezét napjaink legjobb mozgásérzékelős technikájára?

PlayStation Phone - kiszivárogtak az első képek

Végre megcsodálhatjuk a Sony új platformját, mely egyesíti telekommunikációt és a játékok élvezetét. Az Engadget szellőztette meg az első, valósnak mondott információkat a PS Phone-ról, amely többek között Android 3.0 operációs rendszerrel lesz felszerelve. A japán vállalat még nem erősítette meg a híreszteléseket.

Dragon Age 2 trailer ingame jelenetekkel

Megannyi CGI-beharangozó után valódi gameplay jelenetekkel tarkított előzetest kapott a Bioware RPG-jének folytatása. Szinte már a bejelentés pillanatában a vádaskodók kereszttüzébe került a Dragon Age 2, a fix főhős és az elődtől eltérő, butított játékmechanika miatt. Tény: sokkal több akcióra számíthatunk.

Így fest a The Force Unleashed 2 Wii-n

Eddig csupán Starkiller HD-konzolos kivetüléseit nyomatta a Lucasarts ezerrel, a Nintendo masinájának tulajdonosai ezért némileg hátrányban érezhették magukat. Még szerencse, hogy a megjelenés napjaiban azért befutott egy gameplay video a játékból. Fénykard hadonászás a Wii Remote-tal? Igen.

Steve Jobs berágott a Bungie felvásárlására

Ez még akkor történt, amikor a Microsoft vásárolta meg a céget 2000-ben, amivel Xbox-exkluzív fejlesztőkké változtatták a korábban szinte csak Macintosh-játékokat készítő Bungie-t. Steve Jobs mérges lett, így a Microsoft egy külön céggel portoltatott PC-s játékokat a Mac-re.

Értékesebb az Electronic Artsnál a Zynga

Bizony, eljött az a nap is, amikor az Electonic Arts, olyan címek tulajdonosa és kiadója, mint a Dead Space, a The Sims, a Need for Speed, a FIFA, a Madden vagy épp a Dragon Age, kevesebbet ér, mint a legnépszerűbb Facebook-játékokat üzemeltető Zynga.

A digitális játékterjesztés felé tolódik a piac

És a Blizzard játékdesignért felelős alelnöke, Rob Pardo szerint a fogyasztók is egyre jobban szeretik ezt a módszert . Habár a bolti eladások szerinte sosem fognak kimenni a divatból, most már egyre inkább a digitális terjesztés felé tolódik el a piac, és ez a trend innen már rohamléptekben fog erősödni.

Sokan támogatják az új Windows Marketplace-t

A Microsoft még csak a múlt héten jelentette be, hogy átalakítja és újraindítja a Games for Windows Live Marketplace-t, hogy egységesebb, jobban kezelhető és átláthatóbb felületet nyújtsanak a PC-n nyomuló játékosoknak. Több kiadó máris beállt a támogatók közé.

Black Ops - érzelmileg kötődünk majd a főhőshöz

A Call of Duty: Black Ops lehet a legérzelgősebb rész a széria történelmében, a játékos a kezdetektől fogva szorosan kapcsolódik majd a főhőshöz, erősítette meg a Treyarch színeiben Dave Anthony. A korábbi epizódokban szinte semmi nem motiválta a játékost, hogy átérezze karaktere lelki világát, ennek viszont vége!