Hírarchívum - 2011. december

2012-ben lesz utoljára Microsoft a CES-en

A Microsoft már megszámlálhatatlan éve teljes erővel vesz részt a minden év elején megrendezett Consumer Electronic Show-n, s ez még a következő, 2012-es rendezvényen is így lesz. Onnantól azonban sem előadást nem tartanak, s nem is állítanak majd ki.

Csúszik az SSX, itt az új előzetes

Az EA Sports nem tudja tartani a korábban beígért megjelenési dátumot, így az új SSX-re tavaszig kell várnunk. Az egy ónapos csúszás kárpótlásaként befutott az első, tényleges játékmeneti felvétel is, mely nem hatáskeltően összevágott, polírozott marketinganyag, hanem tömény gameplay.

Már 18 millióan regisztráltak a World of Tanksre

A Wargaming.net örömmel jelentette be, hogy tankos MMO-ja immáron 18 millió regisztrációval büszkélkedhet - persze ez nem jelenti azt, hogy ugyancsak 18 millió játékosa van. Szó sincs arról, hogy ugyanennyi aktív játékos harcol a szervereken, de a közösség vitathatatlanul hatalmas.

Saints Row: The Third - jön a Warrior Pack

Mivel lehetne teljesebb a Saints Row: The Third nyújtotta élmény? Természetesen egy DLC-vel, amit a nagy karácsonyi hajtás után magunkévá is tehetünk. Brutális tartalomfrissítésről nem beszélhetünk, csupán pár karakterskin ütheti a markunkat. Egy videót is mutatunk róla.

Újabb kép a Respawn legújabb projektjéből

Az Infinity Ward volt munkatársai által alapított Respawn Entertainment gőzerővel dolgozik legújabb játékán, a minap ki is adta a projektből a második teaser screenshotot. Persze ne örüljünk, úgysem látszik rajta semmi: a fejlesztők voltak olyan szemetek, hogy az egész képet elhomályosították.

The Hobbit - itt az első előzetes!

Nehéz szülési procedúra közepén van a Hobbit-film, bár a dolgok tisztázódni látszanak: pár hónapja Guillermo del Toro végképp lelécelt a rendezői székből, és helyét újra a mester, Peter Jackson vette át. Innentől a folyamatok begyorsultak: itt az első előzetes, jövő év végén pedig jön a teljes mozi.

Nyitott világú játék lesz a Project Ogre

Újabb érdekes részlet látott napvilágot Hideo Kojima legújabb projektjével, az egyelőre Project Ogre munkacímen készülő játékkal kapcsolatban. A Metal Gear Solid-széria atyja a CNN-nek árulta el, hogy legújabb munkája inkább a szabadságra és a felfedezésre koncentrál, mintsem a filmszerű élményre.

Megérkezett a Game of Thrones RPG első trailere

Végre mozgásban is megcsodálhatjuk a Game of Thrones szerepjátékot, amit a francia Cyanide fejleszt. A srácok járatosak a témában, elvégre ők készítettek stratégiát is a népszerű regénysorozat alapján, ráadásul az RPG-hez különösen összekapják magukat: R.R. Martin is besegít a munkálatokba.

Januárban jön a Modern Warfare 3 első DLC-je

Túl sok konkrétumot még nem ismerünk, de az biztos, hogy január végétől válik letölthetővé a Call of Duty: Modern Warfare 3 első letölthető kiegészítője. Az ígéretek szerint ezúttal nemcsak a térképeket kapunk, hanem Spec Ops küldetések és más nyalánkságok is szerepelnek a palettán.

BioWare: az új Dragon Age kiüti a Skyrimet

A Wired magazin interjút készített Ray Muzykával, a BioWare fejesével, melyben jóízűen elcsevegtek a következő Dragon Age-ről. Ebből kiderül, hogy a kanadai brigád tervei között az szerepel, hogy elorozza a műfaj többi követőitől a sikert, beleértve a Skyrimet is.