Hírarchívum - 2011. december

Japánban rekordokat döntöget a Nintendo 3DS

Annyi már biztos, hogy Japánban jól megy újabban a Nintendo 3DS-nek, igaz, kellett ehhez egy karácsonyi szezon és két Mario- meg egy Monster Hunter-játék is. A keleti szigetországban 4 millió felett járnak a konzol eladásai, a Mario-címekből önmagukban egy-egymillió példányt vittek haza.

HWSW: Hirdetési felület lesz a Facebook hírfolyam

Kiterjeszti a hirdetési felületeket a hírfolyamra is a Facebook, így a jövőben a reklámok már nem korlátozódnak a jobboldali hasábra. A közösségi oldal ígérete szerint kevés és releváns hirdetést jelenítenek majd meg - írja nagytestvérünk, a HWSW. A változtatás a jövő év elején jelenik meg.

Uncharted: A negyedik labirintus regény, magyarul

Kicsit elsiklottunk a hír felett, hát most pótoljuk: a játékregények magyar fordításaival is foglalkozó Fumax kiadó első 2012-es kiadványa nem más lesz, mint az Uncharted: A negyedik labirintus című könyv. Christopher Golden alkotása egy ókori mítoszt fog feldolgozni - természetesen Drake főszereplésével.

S.T.A.L.K.E.R. 2 - még lehet reménykedni

Sajnos az igazság nem fog kiderülni januárig, addig csak - ahogy a címben látható, és ahogy a GSC nyilatkozta - csak reménykedni lehet. A fejlesztők szerint nincs még minden elveszve: a S.T.A.L.K.E.R.-rajongók talán még örülhetnek majd, valamikor az újév után.

The Old Republic - túl az egymillión

Úgy látszik, sikeres volt a karácsonyi előtti indulás, ugyanis az Electronic Arts bejelentette, hogy a Star Wars: The Old Republic előfizetőinek száma átlépte az 1 milliót. A szerverek többségén így viszonylag nagy sorok alakulnak ki, esetenként órákat kell várni a bejutásra.

Túl véres Ausztráliának az új Syndicate

Ausztráliában különösen szigorúak a feltételek a felnőtteknek szánt tartalmakat illetően, olyannyira, hogy a hatóság továbbra sem engedi, hogy a felnőttek azzal játszanak, amivel akarnak. A tartalmak besorolásáért felelős hivatal újabb áldozata a Syndicate.

Kavar a The Last Guardian előrendelések körül

Az utóbbi napokban némi kavar támadt a The Last Guardian előrendelések körül, ami azzal kezdődött, hogy a GameStop amerikai üzletlánc értesítette a vásárlóit: a játék mégsem jelenik meg, így a pénzüket visszakapják. Szerencsére azonban nem ez az igazság.

Levine: 2007 óta ez a legerősebb játékév

Ken Levine, az Irrational Games fejese, a BioShock atyja szerint 2011 beéri 2007-et, mint az utóbbi idők legjobb játékos éve. A mester szerint legutoljára 2007-ben jelent meg annyi jó játék, és dőlt meg annyi érdekes eladási rekord, mint most, 2011-ben. Örülünk.

Boldog karácsonyt minden kedves olvasónknak!

Reméljük, mindenkinél áll már a karácsonyfa, esetleg még most állítódik, kerülnek rá a díszek, s éppen lázas készülődés előzi meg az egész napos, durván túladagolt halászlé és bejgli inputot. Mert bizony újra 24-et ír a naptár, ami azt jelenti, hogy itt a karácsony.

Indulhat a tárgyalás az Activision vs. EA ügyben

Emlékszünk még, hogy az Infinity Wardtól kirúgott Vince Zampella és Jason West beperelte az Activisiont? S arra is emlékszünk, hogy az Activision viszont beperelte az Electronic Artsot, amiért azok szerintük elcsábították két legjobb emberüket? Nos, kezdődhet a tárgyalás.