Hírarchívum - 2011. december

PlayStation Vita - hibák az első napon

Ugye Ti sem gondoltátok, hogy a Sony új marokkonzolja tökéletes rendszer? Már az első napon több hiányosságról számoltak be az újdonsült tulajdonosok: fagynak a játékok, összeomlik a rendszer. Nem múlt el hibák nélkül a debüt. A Sony bocsánatot kért.

Videojátékot loptak, de elbaltázták

A mai bulvárhírünk bemutatja azt, milyen könnyedén lehet Darwin-díjat kapni - s ehhez csak egy véltetlenül bekapcsolt telefon szükséges. Történetünk Wisconsinban, Madison városában kezdődik. Múlt hét kedden két tolvaj ellopott egy halom DVD-t és videojátékot az egyik boltból, de túl korán lebuktak.

Újabb Ninja Gaiden 3 képlopatok érkeztek

A Tecmo Koei mostanában nem szűkölködik látnivalókban, ha a Ninja Gaiden 3-ról van szó. Ryu Hayabusa barátunk bizonyára patinás ajánlólevéllel rendelkezik - könnyedén felvennék mondjuk a japán SZTK laboratóriumába vérvételre specializált kollégaként.

Elindult az F1 Online bétája, itt az első trailer

A Codemasters nem hagyja veszni a Formula 1-es jogokat, ha már olyan sok zöldhasút kifizetett érte. Az évente érkező nagytestvér mellett készít egy böngészőből futtatható online játékot is F1 Online néven, teljesen ingyenesen. A dolog ígéretesnek néz ki, már el is indult a zárt béta.

The Darkness II - bemutatkoznak a co-op arcai

Mint azt megírtuk nemrég, a Digital Extremes kooperatív móddal igyekszik megtoldani a The Darkness II egyjátékos részének várhatóan amúgy sem szerény játékidejét, a játék ezen része ráadásul alternatív történetet mesél el új karakterekkel a főszerepben. Most ők mutatkoznak be négy rövidfilmen keresztül.

Áprilisban jöhet a Kinect Star Wars

A Kotaku információi szerint áprilisban kerül boltokba a Star Wars-os Xbox 360, ami azt is jelenti, hogy a Kinect Star Wars is ekkortájt jelenhet meg. Közben az ESRB is szemügyre vette a mozgásérzékelős Star Wars-anyagot, kiderült, hogy lesz benne táncolós minijáték is. Hurrá?

Kibővített trailert kapott az új Alan Wake

Megjelentek az első előzetesek az Alan Wake's American Nightmare-ről, ennek örömére a játék VGA-trailerének kibővített változata is napvilágot látott néhány screenshot és a "dobozborító" társaságában. Az új Alan Wake akciódúsabb lesz, de semmi esetre sem szabad DLC-ként gondolni rá.

Tőzsdére ment a Zynga, készülődik a Rovio is

Kissé szárazabb infó, de ettől függetlenül mindenképpen említésre méltó: a Facebook-játékairól ismert Zynga pénteken tőzsdére ment, a játékfejlesztőcég 100 millió részvényt bocsátott a befektetők kezére. A hírek szerint a Rovio is készülődik, a finnek 2013-ra tervezik ezt a lépést.

Legósítják a Gyűrűk urát is

Ugyan ott még nem tartunk, hogy készül a LEGO Gyűrűk ura videojáték, de az első lépés kétségtelenül megtörtént: a dán építőkockák gyártója megállapodott a Warner Bros.-szal, egyezségük keretében pedig jövő nyáron boltokba kerülnek az első Gyűrűk ura témájú LEGO-szettek.

Búcsúzik a SW: Galaxies, jön az Old Republic

Múlt héten a Sony Online Entertainment leállította a Star Wars: Galaxies szervereit, a nyolc évig futó MMO helyét - képletesen - a Star Wars: The Old Republic veszi át. A BioWare új játéka holnap rajtol el hivatalosan, a fejlesztők egy raklapnyi tartalommal készülnek a megjelenés után is.