Hírarchívum - 2011. december

Karaktermustra a Final Fantasy XIII-2 trailerben

Hetente jönnek az új látnivalók a Square Enix zászlóshajójaként szolgáló Final Fantasy XIII-2-ből. Ha eddig nem ismerted a játékban szereplő karaktereket, akkor itt az idő, hogy eme csúfos hiányosságodat orvosold. Természetesen lesznek új és visszatérő arcok is.

Hárommillió példányban kelt el a Dead Island

Alighanem a Deep Silver idei legjobb teljesítményéről beszélhetünk a zombis játéka kapcsán, mivel a kiadó megerősítette, hogy eddig a percig hárommillió példány ment el a Dead Islandből. Nem is csoda: a trópusi környezetbe ágyazott mészárlásért odavoltak a játékosok és mérsékelten a kritikusok is.

Fémízű Armored Core V előzetes érkezett

Hallatott magáról a From Software óriásrobotos játéka is, az új trailer CG és játékmeneti felvételei révén egy perc alatt visszaköszön a régi hangulat. Meches címekben igencsak hiányt szenvedünk manapság, s ha az Armored Core V nyugatra is megérkezik, el leszünk ragadtatva.

325 ezer PlayStation Vita kelt el az első hétvégén

Japánban szombaton jelent meg a PlayStation Vita, időarányosan viszont még a Nintendo 3DS-t sem érték utol a konzol eladásai: elemzéstől függően 321-325 ezer példány kelt a kütyüből. Az eredmény nem rossz, de egy karácsonyi szezon hozhatott volna jobb számokat is.

Áprilisban jön a Devil May Cry HD Collection

Új trailert kapott a Devil May Cry HD Collection, és végre megtudtuk a csomag végleges megjelenési dátumát is: az első három rész felújított változatát tartalmazó pakk áprilisban landol a boltok polcain, természetesen multiplatform lesz és nyomott áron kerül majd forgalomba.

Retteg a nextgentől a Naughty Dog

A Naughty Dog készíti a jelenlegi generáció legszebb játékait, úgyhogy mondhatjuk, hogy eléggé jól kiismerték a PlayStation 3 képességeit, s ki tudják használni annak közel teljes erejét. Nem csoda hát, hogy ennyi tapasztalat után a stúdió nagyon fél a következő generációtól.

Clint Mansell a Mass Effect 3 zeneszerzője

Korábban már pletykáltunk róla, hogy a Mass Effect-sorozat eddigi zeneszerzőjét leváltják, s a helyét a hollywoodi sztárzeneszerző, Clint Mansell veszi át. Nos, a hír igaznak bizonyult, a BioWare pedig hivatalosan is leleplezte az összes muzsikust, aki a harmadik részen dolgozik.

Másfél millió játékossal indulhatott az Old Republic

A Cowen & Company legfrissebb elemzése szerint mintegy másfél millióan vágtak bele a Star Wars: The Old Republicba a megjelenés napján. Persze pontos adatok még nincsenek, hiszen a játék éppen ma rajtolt el, de a cég szerint az üzembe állított szerverek alapján jól megtippelhető a felhasználók száma.

11 perc az Alan Wake’s American Nightmare-rel

Szerencsés magazin az IGN, hiszen rátette a kezét egy 11 perces exkluzív videóra a letölthető Alan Wake’s American Nightmare-ből. Ezúttal a Fight Till Dawn játékmódról hull le a lepel, mely voltaképpen egy arcade móka lesz. A hangulat tényleg a tetőfokán, akció lesz ezerrel.

Taktikai mészárszék a Unit 13 előzetesében

A MAG és a SOCOM alkotói is szeretnék meglovagolni a vitás hisztériát, ezért kihozzák a Unit 13 névre keresztelt játékukat a nevezett handheldre. Ezúttal a Zipper Interactive munkatársai próbálnak meggyőzni minket, hogy milyen csecse kis játékot kapunk majd a pénzünkért.