Hírarchívum - 2011. április

Boltokban a Conduit 2, itt a launch trailer

Kevés FPS jelenik meg Nintendo Wii-re, és még kevesebb olyan címmel találkozni, amelyik játszható is. A High Voltage Software szívvel-lékkel feküdt neki a The Conduit folytatásának, amely a napokban kerül boltokba - a Sega ennek apropóján dobta össze a játék launch előzetesét, csekkoljátok!

Látnivalókon a LEGO Pirates of the Caribbean

Egy raklapnyi screenshot és egy új trailer érkezett a májusban megjelenő LEGO Pirates of the Caribbeanről, melyen a második film, a Dead Man's Chest legósított pillanatai vehetők szemügyre. Bár a LEGO-játékok már a fülünkön jönnek ki, Sparrow kapitányt még nem láttuk műanyag változatban.

Fable III - fejlesztői napló a PC-s változatról

Nem egyszerű porttal készül a Lionhead, a Fable III PC-s változata egy raklapnyi újdonságot, fícsört és extrát tartalmaz majd. A legújabb fejlesztői napló ezekről a változtatásokról emlékezik meg, közben pedig folyamatosan bámulhatjuk, mi minden változott, vagy lett jobb az új kiadásban.

Úton a Hydrophobia folytatása?

A Hydrophobia ugyan nem részesült túl jó fogadtatásban, a készítők eredetileg is trilógiát szerettek volna belőle. Ha minden igaz, a folytatás már úton van, és egy korhatár-besorolásért felelős szervezet szerint Hydrophobia Prophecy lesz az anyag címe. Most komolyan: emlékszik még rá valaki?

Nincs többé DS Lite, Amerikában lesz még PSPgo

A kézikonzolos generációváltás küszöbén állunk, a Nintendo már piacra dobta a maga üdvöskéjét, míg a Sony az év végén indítja útjára a PSP utódját. Nem véletlen tehát az sem, hogy a gyártók már azon morfondíroznak: a korábbi gépek melyik változatát temessék el spórolás céljából?

Fizetős szolgáltatást indít az EA Sports?

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, az EA Sports vezetője, Peter Moore felvetette, hogy a kiadó a jövőben átfogó, minden játékra kiterjedő állandó profilrendszert vezetne be, most pedig azt pletykálják, hogy prémium szolgáltatást indítana konzolokon, amiért akciók, DLC-k és más extrák járnának cserébe.

Hivatalos: külső támadás érte a PSN-t

A Sony hivatalosan is megerősítette a korábbi feltételezéseket, miszerint külső támadás miatt áll már napok óta a PlayStation Network. Bár az esetet a korábbi események függvényében az Anonymoushoz kötnénk, a csoport korábbi közleménye szerint nem ők tehetnek a PSN leállásáról.

Mass Effect 3 - így készült Garrus karaktere

Garrust valószínűleg sokan megkedveltétek az előző két Mass Effect játék során, így minden bizonnyal annak is örülni fogtok, hogy a derék turian a harmadik részben is vissza fog térni. A Game Informer legújabb videójában az egyik fejlesztő beszél Garrus karakterének háttérmunkálatairól.

F.E.A.R. 3 - traileren a sztori formálódása

Rég volt már, mikor a Monolith kijött a F.E.A.R. első részével, melyben az egyik főellenséget Paxon Fettel személyében köszönthettük. A harmadik részben játszható karakterként tér vissza és minden gonoszság gócpontja, Alma is nővé cseperedett azóta - mégis még mindig tőle parázunk leginkább.

Újabb Risen 2: Dark Waters képlopatok

A Piranha Bytes négy gyönyörű screenshottal kápráztatja el újfent a Risen-rajongókat. A fejlesztők célja az, hogy összekapcsolják a legkedveltebb RPG-mechanikát az új, trópusi környezettel - a képek alapján ez sikerülni is fog nekik. Több szigeten folyik a kaland, ahol természetesen kalózok is megfordulnak.