Hírarchívum - 2011. május

Tarol a Red Dead Redemption, késik a Spec Ops

A Take-Two kiadta a 2011-es pénzügyi évéről szóló helyzetjelentését, amiből kiderül: a kiadó végre nyereséges lett, a Red Dead Redemption még mindig tarol, és várhatóan az L.A. Noire is sikeres lesz. Elemzők szerint a Take-Two most érte el azt az egyensúlyt, hogy fel lehessen vásárolni.

E3 2011: Új Witcher-játékon dolgozik a CD Projekt

Nem sokat pihen a CD Projekt: úgy tűnik, hogy a The Witcher 2 hatalmas siker, s ezt kihasználva máris új játékot fognak bejelenteni az E3 alkalmával. Hogy pontosan mi lesz ez, az egyelőre kérdés, mindenesetre a fejlesztők megjegyzéseiből azért el lehet kezdeni találgatni.

Online vizekre evez a Ghost Recon

A Ubisoft új Ghost Recont mutatott be, igaz, a projekt játékmenet tekintetében csak részben köthető az elődökhöz, és nem is igazán folytatás lesz: arra ott a Future Solider, majd ha megjelenik végre az elkövetkezendő évtizedben. Nem, a Ghost Recon Online egy ingyenesen játszható online játék, és nem is akármilyen.

FPS-en dolgozott a Square Enix?

Folytatódnak az önéletrajzból előbányászott pletykák, s a központban ezúttal a Square Enix áll. Az egyik volt művész profiljából ugyanis az derül ki, hogy a cég egy belsős FPS-játékon dolgozott, melyet azóta valószínűleg lelőttek. Érdekes lenne megtudni, mi volt az.

Nyártól ingyenes az Age of Conan

Az Age of Conan mérsékelt sikert könyvelhetett el az MMO-játékok kőkemény piacán. Talán ezért, talán másért, de a fejlesztők úgy döntöttek, itt az idő arra, hogy ingyenessé váljon az anyag, s így talán szélesebb rétegeket legyen képes megszólítani, főleg úgy, hogy hamarosan érkezik az új Conan-film is.

Remedy: gondolkoznak az NGP-n és a 3DS-en

A Remedy, úgy látszik, hogy a sok pénzt felemésztő, s mellé csak mérsékelten sikeres Alan Wake után a könnyebb pénzszerzési források felé veszi az irányt. Korábban már kiadták egy korábbi klasszikusukat iPhone-ra, most pedig az NGP-s és 3DS-es fejlesztésen gondolkoznak.

Aranylemezen a Duke Nukem Forever

Szinte még el sem hisszük, pedig igaz: a játékfejlesztés egyik legnagyobb legendája aranyba ment, ami azt jelenti, hogy most már akkor is megjelenik, ha... most valami frappánsat kellene mondanom, de nem jut eszembe semmi. A lényeg, hogy most már aztán tényleg, tutira megjelenik!

Modern Warfare 3 - fejlettebb az engine

Éppen pár napja beszéltünk arról a Gamekapocs Rádió jeles Call of Duty-rajongó műsorvezetőjével, Wask kollégával, hogy azért nem mutattak még in-game jeleneteket a Modern Warfare 3-ból, mert nem merik felvállalni, hogy még mindig ugyanaz a játékmotor fut alatta. Vajon ez mennyire igaz?

DiRT 3 - megjelenésnapi trailer

Némileg szemet hunyóbb rali-fanatikusok már biztosan meglátogatták kedvenc szoftverszatócsukat, hogy beruházzanak a saját DiRT 3 példányukba. A Codemasters fellőtte a játék utolsó trailerét, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy a verseny soha nem áll meg. Míg elő nem jönnek a hibák, ugye?

Ingyenes multis DLC-t kap a Dead Space 2

A Visceral Games bejelentette, hogy tovább bővítik népszerű horrorjátékuk, a Dead Space 2 többjátékos üzemmódját. Az Outbreak névre hallgató DLC-hez teljesen ingyen férhetünk hozzá, és két, merően más stílusú térképet tartalmaz majd, mint az alapjáték. Május végén már tölthetjük is.