Hírarchívum - 2011. május

Még nem lehet multizni a PS3-as DiRT 3-mal

A DiRT harmadik részével is csak úgy lehet multizni, ha a játékhoz mellékelt kódot aktiváljuk a PlayStation Store-on keresztül, azonban az online áruház még mindig nem működik, ráadásul a Codemasters szerint technikailag nem megoldható, hogy a Mortal Kombathoz hasonló akciót hajtsanak végre.

HWSW: Hatodik születésnapját ünnepli a YouTube

Hatodik születésnapját ünnepli a YouTube. A világ legnagyobb videómegosztó oldala nem csak a felvásárlás árában döntött rekordokat, de azóta minden korábbi elképzelést felülmúlt a látogatások és videófeltöltések mennyiségében is, olvasható nagytestvérünk oldalán, a HWSW-n.

Galaxis útikalauz stopposoknak - jön az új játék

Elkényezteti a rajongóit a Hothead Games: a csapat a DeathSpank legújabb folytatása után bejelentette, hogy új adaptációt készít Douglas Adams rádiójátéka, illetve regénye, a Galaxis útikalauz stopposoknak alapján. A játékról semmit nem tudtunk meg egyelőre, de már most nagyon várjuk.

Újabb MMORPG-n dolgozik a Square Enix

A Square Enix vezérigazgatója a Final Fantasy XIV Online után (ellenére?) még több MMORPG-t szeretne, a jövőben két-három MMO-t akar párhuzamosan futtatni, mert így stabil bevételt tudna teremteni. Ami azt illeti erre szükség is van: a tavalyi pénzügyi évben a vártnál is rosszabbul teljesített a cég.

Harmadszorra is visszatér a DeathSpank

Ezúttal ugyan Ron Gilbert nélkül, de harmadszorra is visszatér a DeathSpank. A The Baconing alcímet viselő epizód újfent letölthető formában lesz elérhető, és egy rakás újdonság vár majd a rajongókra. Hasfalszaggató poénok következnek, bárcsak látnánk végre belőle valamit!

Börtönlakókkal farmoltatnak Kínában

Az eddig sem volt titok, hogy a farmolást - mikor a játékos csak azért gyűjt játékbeli aranyat, hogy utána valós pénzért továbbadhassa - jórészt a rosszabb életkörülmények között élők végzik, azonban mint nemrég kiderült, Kínában már a munkatáborokban is ezzel büntetik a bentlakókat.

E3 2011: Döbbenetes BioShock Infinite videóinterjú

Kisebb összeget tennénk rá, hogy az idei E3 egyik nagy meglepetése lesz FPS-fronton a BioShock Infinite. Az Irrational Games egészen szokatlan stílussal, a Rapture nyomasztó világából a fellegekbe kalauzol el bennünket. A napfény, a boldogság, varjak etetése a parkban csak a látszat. Az utópia dugába dől.

Kinecttel erősít a Ghost Recon: Future Soldier

Végre! Úgy néz ki, úton van az első olyan kinectes játék, amelyik nem csak hardcore cím, de vélhetően normálisan, hardcore címhez méltó módon fogja támogatni a Microsoft mozgásérzékelős kameráját. Immár hivatalos, dobozképünk is van róla: a Ghost Recon: Future Soldier Kinect-támogatást kapott.

Mortal Kombat - így készültek a kivégzések

Már egy hónapja boltokban van a Mortal Kombat kilencedik része, ám a NetherRealm még most is kidobott egy fejlesztői naplót a játékhoz. A vérgőzös bunyós cím egyik legkedveltebb szegmenséről, a kivégzések mikéntjéről és hogyanjáról hullik le most a lepel. Tuti, hogy kíváncsiak vagytok rá!

Elhagyta a Microsoftot az Xbox atyja

Nem erősíti tovább a redmondiak sorát a klasszikus Xboxot megálmodó négy fejlesztő utolsó tagja. Otto Berkes is kivette a részét a cég első játékkonzoljának programozásából, ám jelenleg új vállalat sorait erősíti. A Microsoftnál már egyetlen kulcsfigura sincs, akinek az előző generációhoz köze lehet.