Hírarchívum - 2011. augusztus

Itt a teljes, 12 perces Metro: Last Light gameplay

Ahogy a THQ megígérte, végre megérkezett az ukrán 4A Games várva-várt FPS-ének vágatlan előzetese. Bár már mindent láttunk korábban, ám aki lemaradt volna róla, most pótolhatja az anyagot - az igazi rajongók amúgy is hetente egyszer megtekintik. Zúzós kis anyagnak nézünk elébe.

Megjelenés előtti trailert kapott az új Deus Ex

Pénteken érkezik meg hazánkba a Deus Ex legújabb része, a sorozat előzményeit elmesélő Human Revolution. A játék is megkapta a maga launch trailerét, a következő két percben egy kis elmélkedést, sok-sok in-game jelenetet és persze a kritikusok magasztalásait vehetitek szemügyre.

Kiszedik a From Dustból a DRM-et

A Ubisoft alaposan felbőszítette a közönséget. A DRM-et amúgy sem szerette senki, de amikor kiderült, hogy a From Dusthoz nem kell állandó internetkapcsolat, mindenki megörült, és egészen addig vigyorgott, mikor megvette és feltelepítette a játékot - a programba ugyanis mégis beletették a védelmet.

Második analóg kart kap a Nintendo 3DS?

Bár a Nintendo többi kézikonzoljához képest az is újdonság volt, hogy a 3DS-re egyáltalán került analóg kar, egy friss pletyka szerint a japán gyártó már dolgozik az új gép átalakított változatán, amin már két darab ilyen korong fog tetszelegni. A régi gépekhez kiegészítőként lehetne megvásárolni a plusz vezérlőt.

Újra kellett kezdeni a Blizzard DOTA fejlesztését

Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, a Blizzard DOTA megjelenésére még kell várni, sőt egyhamar nem is láthatunk belőle túl sokat, ami nem véletlen: mint utóbb kiderült, a Blizzard a tavalyi bemutató óta teljesen átalakította a játékot, a fejlesztést teljesen elölről kellett kezdeni.

HWSW: Hitelesek a celebek Google+-on

A Google továbblép az internetes anonimitás és a kamuprofilok elleni harcban és bevezeti a hitelesített profilok intézményét. A Google+ közösségi oldalon elsőként a hírességek használhatják ki a hitelesítés lehetőségét, olvasható nagytestvérünk hasábjain, a HWSW-n.

Az Xbox 360 ára nem fog csökkenni

Mostanában érdemes előkaparni a megtakarításainkat, rövid időn belül két konzol ára is esett, ráadásul nem kizárt, hogy egy harmadiké is fog. A Microsoft viszont egyelőre nem akarja csökkenteni az Xbox 360 árát, jól megy nekik így is, legalábbis ezt mondja a cég egyik alelnöke.

GC 2011: Előzetest kapott a Dark Souls is

Rövid és szerény, de annál hangulatosabb előzetest kapott a Dark Souls, a Demon's Souls szellemi folytatása. A Namco Bandai hosszú idő után megint sikervárományos játékkal rukkolt elő, az E3-on imádták a címet, ráadásul az extrém nehézségre vágyók körében tuti befutónak mondhatjuk.

GC 2011: Adrift bejelentés az első látnivalókkal

Ne lepődj meg, ha eddig nem hallottál a francia Dontnod csapatáról, nagy titokban munkálkodnak világbüntető játékukon, mely a közeli jövőbe enged betekintést. Elkeserítő emberi dísztópia a jobb élet reményében, implantoknak tűnő furcsaságokkal a nyakunk mögött. Kell ez nekünk?

Rebootolják a Duke Nukemet?

Új pletykák kaptak szárnyra a Duke Nukem frencsájz következő darabjáról. Bár szóbeszédnek túl erős, még nem beszélhetünk hivatalos megerősítésről. Most, hogy az Aliens: Colonial Marines fejlesztése a végéhez közeledik, a Gearbox állítólag a Duke Nukem rebootolását tűzte ki célul.