Hírarchívum - 2012. február

Nem dolgozik Vitára a Naughty Dog

Még annak ellenére sem, hogy tegnap a PlayStation marketinges nagyfőnöke azt találta állítani, hogy a Sony összes belsős stúdiója dolgozik valamilyen projekten az új kézikonzolra. Persze a Naughty Dog sem zárja ki, hogy később majd bepróbálkoznak valamivel Vitára is.

Börtönbüntetést kapott a londoni PSP-tolvaj

A hosszú ideig csak "PSP boy"-ként ismert srác a londoni zavargások alatt bántalmazott és rabolt ki egy malajziai áldozatot. Az ellopott tárgy pedig egy PSP volt, így miután a térfigyelő kamera által rögzített video közkézre került, vírusként kezdett terjedni az interneten.

Traileren az F1 2011 Vita-verziója

Holnaptól már Európa-szerte hivatalosan is elérhető lesz a PlayStation Vita, s habár a magyar vásárlók valószínűleg nem kifejezetten az F1 2011 miatt fogják megvásárolni, nem árt elraktározni az agyunkba, hogy hamarosan már a buszon is versenyezhetünk.

DirectX 11-támogatást kap az L.A. Noire

Az L.A. Noire valószínűleg a világ egyik leginkább keserédes története: hatalmas pénzeket öltek bele, innovatív technológiákkal készült, egy állítólag zsarnok fejlesztő irányítása alatt. A végtermék minősége magáért beszél, a siker azonban sajnos nem volt egyértelmű.

Bitang jó látnivalókon a Project C.A.R.S.

Ismét alkottak a Project C.A.R.S. közösségének tagjai, igazán színpompás képekkel és videókkal kápráztatták el a nagyérdeműt. Az biztos, hogy a szimulátorrajongók el lesznek kényeztetve látvány terén, a Slightly Mad Studios ezzel a fegyverténnyel a konkurencia fölé magasodhat.

Uncharted 3 - érkezik a Co-Op Shade Survival mód

A Naughty Dog elhintett pár finomságot az Uncharted 3 multiplayerének továbbgondolásáról. Ezek szerint márciusban egy kooperatív túlélőmódnak örülhetnek a rajongók. Pont ez hiányzott a többjátékos örömökből? Lehetséges, a fejlesztők szerint "tüzes" kis mókának ígérkezik az újdonság.

Reign of Thunder - jön a Day 1 Studios új játéka

Olyannyira megtetszett a Day 1 Studiosnak a F.E.A.R. 3-ban található mechás pálya, hogy a fejlesztők máris önálló robotos címet hegesztenek Reign of Thunder címen. Ez lenne az a játék, amit a múlt héten egy teaser keretében már bemutattak nekünk. Tényleg vihar közeleg.

PS3-ra és Vitára is elkészül a Retro City Rampage

Hosszú éveket kellett várnunk arra, hogy vége a képernyőinken üdvözölhessük a Retro City Rampage-t. A 8-bites korszak elevenedik meg előttük ezzel a klasszikus GTA-klónnal. Persze nem a realisztikusságra törekszik, hanem az elképesztő hangulatra.

Alan Wake PC - megtérültek a fejlesztési költségek

Jó napja van a Remedynek, elvégre nem lett deficites a PC-s Alan Wake, a fejlesztésbe ölt pénz röviddel a játék megjelenése után már meg is térült. Innentől már profitot termelnek. Látjátok feleim, hogy megéri a korábbi xboxos sikercímek portolása? Reméljük, a többi stúdió is felkapja a fejét!

Már kétmillió dollárnál jár a Kickstarter-projekt

Gyors helyzetjelentéssel szolgálhatunk Tim Schafer háza tájáról: a Double Fine azon törekvése, miszerint igazi régivonalas, point and click kalandjátékot készít, jóval meghaladta a remélt érdeklődők számát. Az eredeti cél az volt, hogy 400 ezer zöldhasút kaparnak össze a támogatók segítségével - nem így lett.