Hírarchívum - 2012. február

Konceptrajzok a Visceral Hasfelmetsző-játékából

Bár a Visceral Games sosem erősítette meg hivatalosan, és az Electronic Arts sem mutatta be a játékot, nagyon úgy néz ki, hogy a korábbi pletykáknak megfelelően a Dead Space fejlesztői egy Hasfelmetsző Jack főszereplésével készült játék munkálataiba vágtak bele a túlélő horror befejezése után.

Új Xbox-csomag érkezik a tizedik születésnapra

Gigászi Xbox 360-csomag landolhat a boltok polcain március folyamán - már ha hihetünk az Amazon sokszor beszédes francia részlegének. Az Xbox márka a jövő hónapban lesz tízéves Európában, a Microsoft vélhetően ezt a jeles alkalmat szeretné megünnepelni az új pakkal.

Folytatást kap a Pokemon Black & White

A sorozat történetében először közvetlen folytatást kap egy Pokemon-játék, s bár sok konkrétum még nem derült ki az új felvonásról, az biztos, hogy ez is két kiadásban lesz elérhető, ráadásul még mindig Nintendo DS-re fog megjelenni, és nem a japánok újgenerációs konzoljára.

Képeken a Medal of Honor: Warfighter

Legalábbis technikai értelemben képek érkeztek az új Medal of Honorról, más kérdés, hogy a minőségük csapnivaló. Ahogy arról korábban írtunk, az Official Xbox Magazine munkatársai nézhették meg maguknak először az új játékot, előzetesük mellé érkeztek meg az első látnivalók is.

Elkaszálták az erőszakos játékok adóját

Az oklahomai illetékesek nem szavazták meg Fourkiller képviselő javaslatát, ami arról szólt, hogy vessenek ki egy százalékos adót az erőszakos videojátékokra. A törvényjavaslat még a szokásosnál is összeszedetlenebb volt a témában, olvasata szerint a Dance Central is erőszakos játék lett volna többek között.

A legértelmetlenebb indie játék: Avatar Planking

A független fejlesztésű játékok nagyon jók, legalábbis a többségük. Akad azonban egy-két kivétel, ami nem csupán rossz, hanem értelmetlen is, az ember sírva könyörgi utána vissza még azt az egy dollárt is, amit elkértek érte. Az Avatar Planking négy hónapja jelent meg, de még mindig visszhangzik tőle a sajtó.

Új projekten dolgoznak az Angry Birds alkotói

Bár az Angry Birds-széria gyártása nem áll le, a Rovio végre egy teljesen új projekt fejlesztésébe is belevágott, ráadásul azt tervezi, hogy a jövőben újabb stúdiókat vásárol fel magának. Nem rossz teljesítmény ez egy olyan cégtől, ami néhány éve még a csőd szélén állt.

Free-to-play játékon dolgozik a Blizzard?

A Develop magazin értesülései szerint free-to-play játékon dolgozik a Blizzard, ami mindenképpen érdekes annak fényében, hogy kora ellenére a World of Warcraft sem áll hadilábon az előfizetéses modellel. Természetesen a projektről egyáltalán nem derült ki semmilyen konkrétum.

Max Payne 3 - bemutatkozik a Mini-30 puska

Újabb fegyverbemutató videóval bővült a Max Payne harmadik részének hivatalos honlapja. A Mini-30 puska igen finom jószág: akkora lövésekkel teríti le az ellenfelet, mint a lórúgás. Közelre is hatásos, de távoli célpontokhoz is csak bele kell tekintenünk a scope-ba.

Resident Evil: Operation Raccoon City brutalitás

A Capcom végre bejelentette a csapatalapú mókával kecsegtető Resident Evil PC-s verziójának megjelenési dátumát, s az örömhír mellé új trailert is csatolt - kihangsúlyozva a játék brutalitását. Gondolj bele, mennyi szadista dolgot művelhetsz a zombikkal, melyek mind visszaköszönnek Raccoon City-ben.