Hírarchívum - 2012. február

Nem ellenőrzi a fájljaidat az Origin

Tegnap óta nagy vihart kavart az interneten az Origin katalógusának automata játékhozzáadás funkciója, melynek nyomán néhány régebben megvásárolt Electronic Arts-anyag automatikusan bekerült a játékosok könyvtárába. A kiadó gyorsan igyekezett tisztázni: nem ellenőrzik a fájlokat.

Új családi, kinectes Xbox 360-csomag érkezik

Amikor már azt hittük, az Xbox 360 életciklusának végéig fekete marad, a Microsoft úgy döntött, hogy a családoknak fehér konzolra van szükségük. Ennek megfelelően jött létre az új Kinect Family Bundle különkiadás, ami májustól lesz megvásárolható Európában.

Kiszivárogtak a Doom 4 első screenshotjai

Legalábbis egy keleti oldal szerint, ami ugyanakkor azt is állította, hogy a játékot törölték. Az internet szerint a Doom 4 azóta bajban van, hogy a Rage a tervezettnél hűvösebb fogadtatásban részesült a kritikusoktól és a pénztáraknál egyaránt. A Bethesda szerint nincs baj.

1,2 millió PlayStation Vitát adtak el eddig

A múlt héten Európában és az Egyesült Államokban is elrajtolt a Sony újgenerációs kézikonzolja, a PlayStation Vita, így a japán vállalat végre világszintű számokat is tudott közölni: a távol-keleti premier óta 1,2 millió gépet adtak el, a konzolgyártó repdes az eddigi eredményektől.

Ismét tündérmesés játékot készít a Spicy Horse

American McGee kínai csapata, a Spicy Horse nem mer elszakadni a jól bejáratott témaválasztástól: ismét egy jól ismert tündérmese kifordított változatát hozza el nekünk. A Grimm-mesék epizodikus kivetülései és az Alice: Madness Returns után az Égig érő paszuly is sajátos megközelítésbe kerül.

100 évesen elhunyt a flipper feltalálója

Steve Kordek tette népszerűvé és egyszerűen játszhatóvá a flippert, s persze azóta több generáció is felnőtt az ő gépein. Igazi játékipari legendáról van tehát szó, aki egy több mint tisztességes kort is megélt. Pár nappal ezelőtt, 100 éves korában hunyt el.

Monopoly készül a Street Fighterből is

Nincsenek statisztikai adataim arról, hogy vajon mennyivel csökken (már ha csökken) a Monopoly népszerűsége, de ha tippelnem kéne, azt mondanám, rohamos mértékben. Ugyanis nem tudok rá más épeszű indokot felhozni, miért készül belőle még Street Figter kiadás is.

The Last of Us - merőben eltér az Unchartedektől

A két Naughty Dog-veterán, Bruce Straley és Neil Druckmann elhintett pár konkrétumot a PlayStation Magazine aktuális számában a The Last of Us-ról. Ebből kiderül, hogy a játék merőben eltér az Unchartedektől, s inkább a történetre fókuszál, mintsem az ugribugrira.

Akár 40 órás lehet a Mass Effect 3 single-je

Az első tesztek azt állítják, hogy nem lesz rövid móka a Mass Effect 3, elvégre a BioWare RPG-shootere 40 órányi szórakozással kecsegtet, persze csak akkor, ha minden mellékküldetést teljesítünk. Lenne olyan rajongó, aki csak a főszálra akar koncentrálni?

Gotham by Gaslight - videón a törölt Batman-játék

Nem szeretünk törölt játékokról írni, pláne, ha egy egészen elképesztő Batman-játékról van szó. Készült ugyanis egy komor hangulatú, steampunk kivetülés is a Day 1 Studios berkeiben, a népszerű képregény alapján. A Gotham by Gaslight már soha nem fog megjelenni, de most belenézhetünk.