Hírarchívum - 2012. február

Next-genre fejleszt a Lionhead és a Bethesda is

Egyre inkább érvényesül a "nem zörög a haraszt" elve, ugyanis két további fejlesztőcsapatról derült ki álláshirdetések útján, hogy már a következő generációhoz verbuválnak munkaerőt. Az egyik a Microsoft belsős stúdiója, a Lionhead, a másik pedig a Bethesda.

I Am Alive - fejlesztői napló a stratégiázásról

A Ubisoft Shanghai egy újabb fejlesztői diskurzus keretében taglalja nekünk, hogy pontosan mit is kínál az I Am Alive a túlélésért vívott harcon felül. Nem egyszerű akciójátékkal lesz dolgunk, vigyáznunk kell az erőforrásainkra és bizony kemény döntéseket kell hoznunk.

Jön a Mark of the Ninja, a Shank alkotóitól

A Klei Entertainment bejelentette új játékát, mely egy igazi oldalnézetes, nindzsás cím lesz, és ami a tűzkeresztségben a Mark of the Ninja nevet kapta. Nem csupán a vagdalkozás kapja a főszerepet, hanem a lopakodás, a taktikázás, valamint a halálos csapdák kerülgetése is hangsúlyos lesz.

Átveszi a korábban megvett játékokat az Origin

Különböző Electronic Arts-játékok véletlenszerűen feltűnnek az Originen a megvásárolt játékaid között? Nem, nem hallucinálsz, úgy néz ki, hogy a kiadó van olyan kedves, és ellenőrzi nekünk a korábban megvásárolt EA-termékeket, amiket aztán betesz a Originbe.

Frostbite engine-t használnak az EA Montrealnál is

A DICE-féle Frostbite engine igen széles körben felhasználható, legalábbis erről tett tanubizonyságot, hogy a Battlefield 3 után a Need for Speed: The Run volt a következő játék, ami használta. Most pedig több új anyag is készülhet rá az Electronic Arts montreali stúdióinál.

Medal of Honor: Warfighter - az első részletek

Megjelent az aktuális OXM magazin, benne az új Medal of Honor előzetesével. A CVG szemezgetett egy kicsit a cikkből, így már tudni véljük az első konkrétumokat a Warfighter alcímet viselő FPS-ből. Ami a legfontosabb, hogy ezúttal a közelmúlt tényleges háborús eseményeiben vehetünk részt.

The Witcher 2 - traileren a királyok gyilkosa

Örvendjetek feleim, hiszen a legújabb The Witcher 2: Enhanced Edition trailerben levágott fejű uralkodók üres tekintetével nézhetünk farkasszemet. Az biztos, hogy egy ogre-forma tag pillekönnyűen mozogva leli kedvét a királyok gyilkolásában, s ezt már Ríviai Geralt sem tűrheti.

Újra mozgásban a Sine Mora

Múlt héten megtudtuk a Sine Mora végleges megjelenési dátumát, mára pedig egy új trailerre is rátehettük a kezünket, amit a játék árcédulájával együtt osztottak meg velünk a fejlesztők. A Digital Reality és a Grasshopper Manufacture közreműködésében készülő program 1200 Microsoft Pontot kóstál majd.

Július végén jön a Kingdom Hearts 3D?

Úgy tűnik, a Square Enix véletlenül megszellőztette a Nintendo 3DS-re készülő Kingdom Hearts 3D megjelenési dátumát. A japán premier napja eddig is ismert volt, arról viszont eddig mélyen hallgatott a kiadó, hogy mikor érkezik meg a játék a nyugati régiókba, angol nyelven.

GDC 2012: Az Unreal Engine 4 is ott lesz

Az Epic bejelentette, hogy a jövő heti Game Developers Conference-en bemutatja a negyedik generációs Unreal Engine-t. A rossz hír az, hogy a bemutató zárt ajtók mögött zajlik majd, csak külön meghívóval lehet bejutni rá, és tilos bárminemű felvételt készíteni róla. Azért ez is valami.