Hírarchívum - 2018. január

Új mozgásérzékelős kontrolleren agyal a Sony

A VR Focus találata szerint két szabadalmat is benyújtott a Sony, amelyek egy új mozgásérzékelős kontrollerről árulkodnak. Az még persze egyáltalán nem biztos, hogy a PlayStation Move utódjáról beszélhetünk.

HWSW: Új pénzkeresési lehetőségek a Mixeren

Hamarosan a Mixer partnerei részesedést kapnak a játékvásárlásokból, és a platformon közvetlenül is lehet nekik "borravalót" osztogatni. Mindez viszont még mindig kevés lesz a Twitch utoléréséhez.

Óriási felvásárlásba kezdhet a Microsoft

Az elemzők szerint a Microsoft pontosan látja, hogy masszív lemaradása van exkluzívok terén, amit a cég stúdiófelvásárlásokkal hozhat be. A Polygon úgy tudja, még az Electronic Arts bekebelezése is szóba jött.

Februárban jön a Final Fantasy XV: Pocket Edition

Napra pontos megjelenési dátumot kapott a Final Fantasy XV mobilos kistestvére, amely átalakított grafikával és irányítással hivatott azt az élményt átadni, amit a konzolokra megjelent változat nyújtott.

Jövő áprilisban folytatódhat a Trónok harca

Habár az HBO még adós a premier pontos dátumával, Maisie Williams szerint áprilisban tűzik műsorra a Trónok harca utolsó évadát. A forgatási munkálatok decemberben érnek véget.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Ezen a héten sem maradunk játékmegjelenések nélkül. Az MMA-rajongók az EA Sports legújabb játékában élhetik ki magukat, de azok is megtalálják a számításukat, akik Final Fantasy-karakterekkel bunyóznának inkább.

Történetközpontú játékon dolgozik a Sega

A Sega egy hivatalos közleményben jelentette be, hogy a tavaly októberben alapított londoni Interior Night csapatával közösen egy Quantic Dreamre jellemző, történetközpontú játékon dolgoznak.

Metal Gear Survive - ilyen gép kell a PC-s verzióhoz

A nem is olyan régen általunk is bétatesztelt Metal Gear Survive megjelenése ugyan még kicsit odébb van, de a Konami már most közzétette, hogy pontosan milyen gépre lesz szükségünk a PC-s változat zökkenőmentes futtatásához.

Dead Cells - hamarosan konzolokon is

A Motion Twin a hétvégén hivatalosan is megerősítette, hogy a tavalyi esztendőben PC-re bemutatkozott roguevania idén végre konzolokra, azaz Switch-re, PS4-re és Xbox One-ra is beszerezhető lesz.

Shadow of the Colossus - a mestermű újraalkotása

Jövő héten ismét visszatér a PlayStation 2 egyik legjobb játéka, a Shadow of the Colossus, ami a Bluepoint csapatának köszönhetően ezúttal teljes renoválást kapott. A legújabb videó azt mutatja be, milyen kemény munka volt ez az újraalkotás.