Hírarchívum - 2021. június

Befejezik, és kiadják az American Herót

Az American Hero egy interaktív film volt, amelyet még a kilencvenes években kezdtek el fejleszteni Jaguar CD-re. Habár a projektet anno elkaszálták, most mégis befejezik, és kiadják a játékot.

Még egy picit csúszik az új Dűne-film

A Warner Bros. átrendezte egy kicsit a megjelenési naptárát, így három film premierdátuma is módosult. Az új Dűne is érintett a dologban, Denis Villeneuve feldolgozására három héttel tovább kell várnunk.

CD Projekt: kielégítő a Cyberpunk optimalizációja

A CD Projekt RED vezetősége úgy véli, hogy mostanra a Cyberpunk 2077 optimalizációja elérte "a kielégítő szintet", így a továbbiakban több időt szentelhetnek a bugok javítására és a mechanikák továbbfejlesztésére.

Brit toplista: az élen kezdett az új Mario Golf

Véget ért a Ratchet & Clank: Rift Apart uralma a brit játékeladási toplistán, az Insomniac PlayStation 5-exkluzív slágerjátékát a Mario Golf: Super Rush és a FIFA 21 is maga mögé tudta utasítani.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A július már jóval pangósabbnak ígérkezik játékpremierek terén, erről árulkodik a legfrissebb megjelenési listánk is. Ezúttal főleg az ínyencek örülhetnek, illetve néhány megkésett portra is érdemes lehet odafigyelni.

Az EA Motive-hoz igazolt az AC: Valhalla rendezője

Eric Baptizat, akinek a neve az elmúlt években gyakorlatilag egybeforrt az Assassin’s Creed-frencsájzzal, tizenhat esztendő után elhagyta a Ubisoftot, hogy az EA Motive-nál folytathassa a pályafutását.

Négy klasszikus játék is távozik a GOG kínálatából

Az Electronic Arts kérésére négy klasszikus videojáték is távozik hamarosan a GOG felhozatalából, de vigaszként legalább annyi szolgáljon, hogy közülük három cím a jövőben is elérhető lesz majd az Originen keresztül.

Multiplayer játékon dolgozik az Insomniac Games

A csapat legújabb álláshirdetéséből derült ki, hogy az eddig főleg egyjátékos élményeiről elhíresült stúdió ezúttal egy olyan projekthez keres munkatársakat, ahol kiemelt hangsúly lesz a játék többjátékos szekcióján.

Team Fortress 2 - megdőlt a játékosszám-rekord

Hihetetlen, de mégis igaz: több mint 14 évvel a megjelenés után ismét megdöntötte a saját rekordját a Team Fortress 2, ugyanis soha ennyien nem játszottak még egyszerre a Valve online lövöldéjével, mint az elmúlt napokban.

Redfall - az id Software is besegít a fejlesztésbe

Habár az idei E3-on az Arkane Studios játékaként mutatkozott be a Redfall, nemrég kiderült, hogy a fejlesztőknek az FPS műfaj nagymestere, az id Software is besegít a munkálatokba.