Hírarchívum - 2011. március

Késik a Gothic 4 kiegészítő, bajban a kiadó

Komoly bajba került az Arcania: Gothic 4 első kiegészítőjének megjelenése. A Fall of Setariff talán sosem látja meg a napvilágot, hiszen a kiadó már rég csődbe ment, most pedig még az egyik legnagyobb befektetőjük is kirántja alóluk a szőnyeget. Vajon a JoWood képes lesz összeszedni magát?

Square Enix: nagyobb prioritásban a mobiljátékok

A japán kiadó tegnap bejelentette, hogy egy új stúdiót hozott létre Hippos Lab néven, amely a jövőben kizárólag a mobiltelefonos játékok fejlesztésére koncentrál majd. A Square Enix sem várt sokáig arra, hogy beszálljon az iparág egyik legjövedelmezőbb ágába, állítólag a munkálatok már gőzerővel zajlanak.

Modern Warfare 3 - a Raven fejleszti?

A hír címe talán kicsit szenzációhajhász, de újabb jelek mutatnak arra, hogy a Raven legalább részt vesz a következő Call of Duty - ez valószínűleg a Modern Warfare 3 - fejlesztésében. Ezúttal egy állásajánlattal kapcsolatos mondat hívta fel magára a világ játéksajtójának figyelmét.

Dél-Amerikába menekült a PS3-hacker?

Tovább zajlik az érdekfeszítő dráma George “GeoHot” Hotz, a PlayStation 3 root kulcsát nyilvánossá tevő hacker ügyében. Most a Sony ügyvédei azt állítják, hogy a 21 éves srác Dél-Amerikába menekült, hogy ne kelljen átadnia a merevlemezeit és egyéb eszközeit, melyet a bíróság kért.

Csúszik egy kicsit a Duke Nukem Forever

Hohó, azt hittétek, hogy már májusban Duke Nukemezgetni fogtok? Nagy tévedés volt, a játék ugyanis csúszik, mégha nem is sokat. A 2K Games tegnap hivatalosan is megerősítette, hogy az új rész csak júniusban jelenik meg - Randy Pitchford ígérete szerint a késés nem fog 15 évig tartani, mint legutóbb.

Augusztusban jön a Warhammer: Space Marine

A Gears of Warból észrevehetetlenül sokat merítő Warhammer 40K-mellékág némileg pontosabb megjelenési dátumot kapott. Azt már korábban is tudtuk, hogy a TPS-vizekre evező Space Marine nyáron érkezik, de most már hónapra pontosan körvonalazódott a debüt ideje.

Crysis 2 - a konzolos verziók összehasonlítása

Végre valahára megjelent a Crysis 2, a szerencsések már nagyító alá vehették a játék PS3-as és Xbox 360-as változatát némi összehasonlítás erejéig. Azt már most el lehet mondani, hogy égbekiáltó különbségek nincsenek a konzolos változatok között, a grafika zseniális, és egyáltalán nem lehet győztest hirdetni.

Be nem jelentett TPS-t készít az EA Los Angeles

A kiadó honlapján található álláshirdetésekből kiderült, hogy a vállalat Los Angelesben székelő stúdiója munkatársakat keres a még be nem jelentett harmadik személyű lövöldözős játékához, mely erősen a multiplayerre koncentrál majd, és a DICE markáns Frostbite 2 engine-jét fogja használni.

Forza 4 - 500 autó és tízszer jobb grafika?

Érdekes információhoz jutott a Kotaku magazin: egy bennfentes, névtelen tippadó szerint a Forza 4-ben nyolcvan gyártó 500 autója közül választhatunk majd, melyhez interaktív narráció is tartozik a Top Gearből ismerős Jeremy Clarkson jóvoltából. A külcsín lesz a jéghegy csúcsa.

DiRT 3 - világbajnoki sprintelés Kenyában

A 2009-es IRC világbajnok, Kris Meeke is közreműködik a DiRT 3 promótálásában - futott is egy gyors szakaszt a játék kenyai helyszínén. A Codies munkatársai nem hagyták otthon kamerájukat, így megcsodálhatjuk, hogyan teljesít egy profi versenyző a játékban. Biztos akad köztetek olyan, aki lenyomná.