Hírarchívum - 2011. szeptember

Kiegészítőt kaphat a The Witcher 2

A CD Projekt eddig minden alkalommal azt nyilatkozta a The Witcher 2 esetleges folytatásaival kapcsolatban, hogy egyelőre még nem jelenthetnek be semmit. Aztán mindig mondanak valamit, ami azért enged következtetni bizonyos dolgokra, s ettől jól beindul a fantáziánk.

Idén már nem indul el az End of Nations

A várakozásokkal ellentétben mégsem rajtol el idén a volt westwoodosokból álló Petroglyph Games legújabb stratégiája, az online-orientált End of Nations. A csúszást a játék kiadója erősítette meg az Eurogamer Expón, de pontos indokot nem árult el a bejelentés során.

Jövő héten jön a konzolos Crysis

Nemrég már beszámoltunk az örömteli hírről, miszerint megannyi pletyka és kívánság után a Crysis első része valóban konzolokra költözik, ráadásul az Electronic Arts nem is tököl sokat: a játék már a jövő héten letölthetővé válik, érdemes előkészíteni a pénztárcákat és bankkártyákat!

Még nem kell temetni a Jade Empire-t

Az Eurogamer Expo nem csak a Star Wars: The Old Republic megjelenési dátumának bejelentésétől volt hangos a BioWare részéről, a fejlesztőcég vezetői egy korábbi, azóta kissé háttérbe tolt címükről, a Jade Empire-ről is megemlékeztek. A lényeg: van még remény arra, hogy visszatérjen a szerepjáték.

Eredetileg fantasynek készült az Uncharted

Ha valamiről, az Unchartedről sosem gondoltuk volna, hogy egykor fantasy játéknak készült, pedig a Naughty Dog szerint nagyon is: bár a játékmenet ötlete valószínűleg nem változott túlzottan, a fantasy körítést végül a Sony nyomására cserélték le a srácok valami realisztikusabbra.

Ilyen lett volna a BioShock alkotóinak stratégiája

Az Irrational Games ugyan többnyire akciójátékokat fejlesztett a pályafutása során, 2002-ben egy kifejezetten konzolokra tervezett stratégián is dolgozott. A Dungeon Duelt később ugyan leállították, a múlt héten azonban a srácok nyilvánosságra hozták a játékot bemutató brossurát.

L.A. Noire - jöhet a Complete Edition

Az L.A. Noire cseh forgalmazója szerint novemberben érkezik a játék Complete kiadása, ami annak fényében különösen érdekes, hogy a Grand Theft Auto IV és a Red Dead Redemption esetében erre jóval többet kellett várni. A Rockstar egyelőre nem fűzött kommentárt a hírekhez.

Így nézett volna ki a törölt Aliens-szerepjáték

Szomorú történet, hogy az Aliens-rajongók egyik legjobban várt játékát, az Obsidiannál készülő akció-szerepjátékot végül sosem jelentették meg. Talán némi vigaszt nyújt, hogy most kaptunk két koncepciórajzot, melyekkel betekintést kapunk a játék hangulatába.

Alan Wake 2-re utalnak a Remedy állásajánlatai

Teljes a bizonytalanság az Alan Wake folytatása körül - legalábbis számunkra, mert a fejlesztőknek nyilvánvalóan konkrét terveik vannak, legalábbis valamivel határozottan, ugyanis tetemes mennyiségű új álláslehetőséget hirdetett meg a Remedy, melyek pusztán csak utalnak az Xbox-exkluzív cím folytatására.

Késik a Tropico 4 xboxos változata

Csúszik a Tropico 4 Xbox 360-as változatának megjelenése - igaz, nem emiatt van hírértéke a Kalypso Media bejelentésének, mert a játéknak szeptember közepén kellett volna megérkeznie, most meg már mindjárt október van. A lényeg az új dátum: durván még egy hónapot kell várnunk az átiratra.