Hírarchívum - 2011. szeptember

Kingdoms of Amalur - előzetes a történetről

Viszonylag hosszú, közel ötperces előzetes érkezett a Kingdoms of Amalur: Reckoningról, a trailer a játék történetét igyekszik összefoglalni. Ha valamire, akkor a sztorira és a játékvilágra egyáltalán nem panaszkodhatunk majd, elvégre R.A. Salvatore híres-neves fantasy író áll mögöttük.

Új gameplay teasert kapott a Battlefield 3

Most, hogy egy hónap van hátra a Battlefield 3 megjelenéséig, a korábbiakhoz képest még több előzetesre és reklámanyagra számíthatunk; nem véletlen, hogy alig hevertük ki a legutóbbi gameplay trailert, máris reklámozzák a következőt - az új videó TV-reklámnak készül.

Batman: Arkham City - Joker is visszatért

Új trailert kapott a Batman: Arkham City, az előzetes mondhatni szokás szerint a játék egyik főgonoszát mutatja be. Ahogy az sejthető volt, a folytatásra Joker is visszatér majd - bármilyen ramatyul nézett ki a játék teaser trailerében -, ráadásul most éppen ő van soron, lássuk hát az ő beszavazó kisfilmjét!

Befejeződtek a RAGE munkálatai

Csaknem négy évvel a bejelentés után végre aranylemezre került az id Software posztapokaliptikus őrülete, a RAGE. Az biztos, hogy Carmackék nem kapkodták el a munkát, minden ízében kiforrott darabbal lehet dolgunk, sőt az id Tech 5 debütálására is kíváncsiak leszünk. Pontosan két hét múlva itt is van!

Diablo III - megjelenés csak jövőre

Habár sokáig reménykedtünk benne, hogy a játék még idén megjelenhet - a fejlesztők is minden erejükkel ezen voltak - végül azonban a Blizzardra jellemző papírforma igazolódott be: sajnos jövő év elejéig várnunk kell, hogy újra hidegre tegyük a pokol teremtményeit.

Történelemóra a Playboy gamer szépségével

A Gamekapocs olvasóközönsége túlnyomó részt fiatalabb srácokból áll, így sokan a Gears of War 3 előtt ülve talán már nem is emlékeztek arra, amikor a játékok még leginkább prüntyögő hangokat adtak ki, és menőnek számított, ha valamiben 16 különböző szín volt. Történelemlecke a Playboy gamer szépségkirálynőjével.

A közösségi játékok ölik meg a konzolokat?

Hogy mi értelme van kétes eredetű felmérésekre alapozni a játékipar jövőjét, azt nem tudni. Pláne egy olyan piaci szegmensben, ahol uszkve pár nap leforgása alatt lehet orbitális sikertermékekkel a feje tetejére állítani az addigi normákat. A számok nem hazudnak: pont a közösségi játékok ölik meg a konzolokat?

Ninja Gaiden 3 - a lelkiismeretedre hat

Arról már írtunk korábban, hogy a Ninja Gaiden 3-ban az öldöklés sokkal komolyabb érzelmi hatásokkal fog járni, mint korábban. Nem szeletelhetünk fel csak úgy bárkit, a készítők éreztetni akarják, milyen az, amikor karddal kioltjuk valakinek az életét. Most még ennél is tovább mentek...

Most már biztos: nem kap folytatást az Enslaved

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem kap folytatást az Enslaved: Odyssey to the West, legalábbis jó ideig biztosan: a Ninja Theory csapata is elismerte, hogy a játék az elvárások alatt teljesített, ezért nem jött össze a szükséges pénzmag, hogy kibővítve a gárdát, készülhessen a folytatás.

Inversion - a támadó lendület

Nincs megállás az Inversion legújabb játékmeneti szösszenetében, rendkívül változatos eszközökkel oszlathatjuk szét az ellenséget, gravitációs puskánkra vagy a szimpla gépfegyverünkre hagyatkozva. A mókába beleszólhat még zéró-gravitáció és számos fizikára épülő puzzle-közjáték.