Hírarchívum - 2011. szeptember

Tíz perc harc a Soul Calibur V-tel

Amíg a Tekken egyelőre bizonytalan ideig szünetel, pontosabban a Street Fighterrel közös vonalra indul, a Gamekapocs személyes kedvencének számító Soul Calibur szerencsére a saját területén marad. És most ebből láthatunk 10 percnyi kőkemény ingame harcot.

Korábbra tervezték a PlayStation Vita startját

Habár mi itt Európában azért panaszkodunk, mert hozzánk csak valamikor jövőre érkezik a PlayStation Vita, most kiderült, hogy igazából örülhetünk: a japán cég eredetileg a helyi indulást is némileg korábbra tervezte, ám pár héttel kénytelen volt azt is elcsúsztatni.

Bíróságra megy a Bethesda és a Mojang

Nem sikerült megállapodni a Scrolls ügyében, a Bethesda és a Mojang hamarosan bíróság előtt mondhatja el érveit. A Bethesda részéről érthetetlen a felhajtás, ennek ellenére benne van a pakliban, hogy a Minecraft alkotóinak át kell nevezniük a legújabb projektjüket, ha jót akarnak maguknak.

Már négymillió felhasználója van az Originnek

Bár az Origin indulása koránt sem volt botrányoktól mentes, az Electronic Artsnak látszólag megérte elindítani a Steam vetélytársának kikiáltott digitális disztribúciós szolgáltatást, a rendszer immár több mint négymillió felhasználóval büszkélkedhet. A kiadó szerint ez még csak a kezdet.

Idén már nem jelenik meg a Journey

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem jelenik meg idén a thatgamecompany legújabb játéka, a Journey. A készítők szerint a bétateszt sikeres volt, ugyanakkor minden bizonnyal arra is rávilágított, hogy van még mit csiszolni a cseppet sem szokványos játékélményt ígérő projekten.

Nem marad folytatás nélkül a Shank

A tavalyi év egyik slágerterméke arcade fronton, az EA Shankje volt, így aztán nem ért bennünket meglepetés erejével a tény, hogy már javában készül a folytatás a Kleitől. A készítők megfontolták a rajongói visszajelzéseket, így a Shank 2 minden eddiginél kiforrottabb megvalósítás kap majd jövőre.

Rayman Origins - trailer a világ körül

Bár Michel Anceltől leginkább a Beyond Good & Evil folytatását várjuk nagyon, az úriember mindenek előtt a Rayman-sorozat megreformálásával tölti minden idejét. Ami nem is a reformokról szól leginkább, hanem arról, hogy a sorozat visszatér a gyökerekhez: oldalnézetes, bájos játék lesz belőle, mint régen.

Film készül a Dead Island első traileréből

Amikor a Techland másodjára is bejelentette a végleges formáját elnyert Dead Islandet, egy igazán zsigeri élménnyel szolgáló trailert dobott a fel a netre, amitől egy emberként hördültek fel a játékosok és a horror-rajongók is. A Lionsgate stúdió kölcsön is veszi az ominózus trailer ötletét egy filmjéhez.

RAGE - így fejleszd a fegyvered

Egy látványos montázsvideó látott napvilágot a hamarosan megjelenő RAGE-ből, bármilyen hihetetlen, de az id Software világvége utáni állapotokat bemutató játékában nem kell beérnünk az alapfegyverekkel. Az IGN most bemutat a számtalan lehetőség közül egy marékra valót.

430 ezerszer töltötték le a CryEngine 3 SDK-t

A Crytek örömmel adta a tudtunkra, hogy a CryEngine 3-hoz kiadott modkészítő felületet immáron 430 ezer alkalommal töltötték le a próbálkozó kedvű felhasználók az augusztusi megjelenés óta. A német brigád őszintén reméli, hogy innovatív játékok születhetnek a jövőben erre a motorra.