Hírarchívum - 2012. január

Enslaved-programozó a Splash Damage-nél

Viszonylag ritkán számolunk be átigazolásokról, a Splash Damage azonban láthatóan keményen erősít az utóbbi időben. Most éppen a Ninja Theory egyik kiemelkedő programozó-zsenijét csábították át, aki technikai igazgatóként fogja felügyelni a csapat munkáját.

Valószínűleg a Sony jelenti be utoljára a next-gent

A PlayStation franciaországi nagyfőnöke ma igen beszédes kedvében van; nem csak, hogy elkottyintotta a hónapokon belül megjelenő Monster Huntert a PS Vitára, most egy-két szót elejtett a következő generációval kapcsolatban is - habár a next-gen kifejezést nem használta.

Friss címen dolgozik a 2K Marin is

Furcsa a helyzet a 2K Marin stúdiójában, hiszen a Firaxis-féle XCOM felbukkanásával az általuk készített FPS csúszik, legalább egy évet. Lehet, hogy ennek az üresjáratnak a kitöltésére, vagy csak a szabad kreatív kapacitás lekötésére, de új projektbe kezdett a cég.

Munkaerőt keres új játékához a Maxis

A zseniális Will Wright már nincs a stúdiónál, a The Sims pedig saját, külön fejlesztőcsapathoz került, így az utóbbi években a Maxis csak a Spore és Darkspore játékokkal állt elő. Egy friss álláshirdetés szerint azonban visszatérhetnek a gyökerekhez.

Átszervezések, leépítések a THQ-nál

Szegény THQ eléggé kereszttűzbe került az utóbbi időben: pár hete még az a pletyka terjedt, hogy a kiadó leállította a teljes, 2013-as felhozatal fejlesztését, szellemi tulajdonait pedig piacra dobja. Szerencsére erről szó sincs, de komoly átszervezés zajlik a cégnél.

Még egy új játékon dolgozik a Square Enix

Ha a Final Fantasy és a Kingdom Hearts producere új játékon dolgozik, az jelent valamit - ha mást nem, hát azt, hogy rengeteg pénzt fog beleölni a projektbe. A Square Enix így is számos bejelentetlen címen munkálkodik, lassan elkezdhetnék leleplezni őket...

Idén jöhet a vitás Monster Hunter

A PlayStation Vita eladásai a Sony szerint sem mennek túl jól. Ennek azonban Japánban egyetlen oka van: nincs a gépre Monster Hunter-játék, ha lenne, akkor hatalmas siker lett volna. Éppen ezért biztosított mindenkit a Sony, hogy még idén lesz, és akkor minden rendbe jön.

Oldalnézetes Mario-epizóddal erősít a 3DS

A Nintendo hivatalosan is bejelentette, hogy a következő pénzügyi évében oldalnézetes Super Mario-játékot dob piacra - bár korábban több Nintendo-munkatárs, köztük Shigeru Miyamoto is megerősítette, hogy újabb Mario-címeken dolgoznak a cégnél, a formális bejelentés eleddig elmaradt.

Akció közben a Ghost Recon: Future Soldier

Pótoljuk egy elmaradásunkat a hétről, a Ubisoft ugyanis dobott némi csontot a rajongóknak néhány Ghost Recon gameplay videó formájában. A GameTrailers által szállított tekintélyes mennyiségű anyag félórányi kikapcsolódást biztosít, lehet hegyezni a hegyeznivalót az akcióorgiára.

Rajongók remake-elték a C&C: Renegade-et

Egy kicsit lemaradtunk róla, hogy egy rajongói csapat már egy ideje dolgozik azon, hogy modern látványvilággal tálalják elénk újra a Command & Conquer: Renegade-et. Eddig csak a multiplayer volt elérhető, holnap azonban ízelítőt kaphatunk az egyjátékos kampányból is.