Hírarchívum - 2015. december

Hivatalos: januárban jön az új Tomb Raider PC-re

Formálisan ugyan még nem jelentették be a nagy hírt, a Rise of the Tomb Raider steames adatlapja azonban megerősíti, hogy januárban jelenik meg PC-re az egyelőre Xbox-exkluzív játék.

Szavazz 2015 legjobb játékaira!

December végén eljött a szokásos évértékelő ideje, a Gamekapocs ezúttal is az olvasókkal szavaztatja meg 2015 legjobb játékait. Van egy rakás kategória, még több cím, és megannyi kellemes emlék. Voksolásra fel!

Új előzetest kapott a Deadpool-film

Karácsonykor adták ki a Deadpool-film új előzetesét. A Ryan Reynolds által alakított Wade Wilson továbbra is iszonyú laza, és szerencsére nem finomkodik majd, ha akcióra vagy poénkodásra kerül sor.

Mások adataiban turkálhattunk a Steamen

Nem telhet el a karácsony botrány nélkül. Több Steam-felhasználó jelentette, hogy belépés után más játékosok személyes adataihoz, illetve a bankkártyájuk utolsó négy számjegyéhez fértek hozzá. A hibát azóta kijavították.

Boldog karácsonyt kíván a Gamekapocs!

Az év javát már magunk mögött tudtuk, az elkövetkező napok a jól megérdemelt pihenésről szólnak majd. Békés, boldog, bejgliben és játékokban gazdag karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!

Mobilon tér vissza a Katamari

Jó pár éve annak, hogy utoljára hallottunk a Katamari-sorozatról, a hétvégi Jump Festa apropóján azonban bejelentést tett a Bandai Namco: mobilon tér vissza a cím, a Tap My Katamari már kapott is egy teasert.

Assassin's Creed - az első részbe is terveztek multit

Habár csak később jelent meg benne, a Ubisoft már az Assassin's Creed-sorozat első részénél is kísérletezett a többjátékos móddal. A legviccesebb, hogy egy bug révén még a premier után is elő lehetett csalni a maradványait.

Egy elfeledett Rare-projekt: Dream

A Donkey Kong Country és Banjo-Kazooie között egy Dream nevű játékon dolgozott a Rare csapata, ezt a projektet azonban sosem fejezték be. Most egy hosszabb videóban értekeznek a készítők az elfeledett címről.

Az Early Access nem finanszírozásra való

Az ARK: Survival Evolved mögött álló csapat társalapítója szerint nem szerencsés, ha a fejlesztők finanszírozási formaként tekintenek az Early Accessre, mert a modellt visszajelzések gyűjtésére találták ki.

Tovább késik az Uncharted 4

Nem ezt vártuk karácsonyi ajándékként a Naughty Dogtól, de le kell nyelnünk: tovább késik az Uncharted negyedik része, a játék csak április végén veszi be a boltok polcait.