Hírarchívum - 2017. november

Brit toplista: hasított a PlayStation VR

Jó hetet zárt a brit játékpiac, persze a Black Friday hetén ennek az ellenkezőjén lepődtünk volna meg inkább. A PlayStation VR különösen nagyot ment, az eladásai a nyitóhét eredményeivel vetekedtek.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Elvétve ugyan, de még akadnak nagy megjelenések, a héten például a Nintendo Switch-tulajdonosok örülhetnek, hiszen a Resident Evil: Revelations két része mellett a Xenoblade Chronicles 2-t is megkapják.

HWSW: Egyre jobban fogynak a gaming notebookok

Míg a komplett PC-piac egyre zsugorodik, addig a kifejezetten játékosok számára készített termékek iránt nő az igény. Ennek hála becslések szerint egy év alatt bő 20 százalékkal nőtt a játékosoknak szánt gépek iránti kereslet - írja a HWSW.

Dissidia: Final Fantasy NT - Noctis akcióban

Bő két évvel a játéktermi verzió után PlayStation 4-en is tiszteletét teszi a Dissidia: Final Fantasy. Ahogy azt az idei Tokyo Game Show-n megtudtuk, a Final Fantasy XV hőse, Noctis is tiszteletét teszi a bunyós címben. Az új trailer őrá koncentrál.

Nagyon mennek a mikrotranzakciók PC-n

Mostanság nagyon kényes téma a mikrotranzakciók és a lootdobozok létjogosultsága. A helyzet azonban az, hogy ezen a platformon továbbra is rengeteg pénz folyik be belőlük: kétszer annyi, mint 2012-ben.

Új játékoscsúccsal tetőzött a Steam

November 26-án, szombaton egyidejűleg 17,5 millió játékos volt bejelentkezve a Steambe, ami új rekordnak számít. Csak a PlayersUnknown: Battlegroundsszal 3 millióan töltötték az idejüket. Decemberben meglehet a 18 millió is.

A Mass Effect új kiadása az EA Accessben

Októberben ugyan már megkapták az alapjátékot az EA és az Origin Access előfizetői, de mostantól már a Mass Effect: Andromeda Deluxe-kiadása is elérhető a szolgáltatásban. Tömve van ütős fegyverekkel és páncélokkal.

Decemberben indul az Europa bétatesztje

A múlt héten mutatkozott be a kínai Tencent Battle Royale stílusú játéka, az Europa. Most már néhány fontos konkrétummal is szolgálhatunk, és megérkezett az első rendes gameplay trailer is. Reméljük, hozzánk is eljut!

Sea of Thieves - jelentkezhetsz a következő tesztre

Noha tavaly december óta már számos alfatesztet tartott a Rare, nem minden érdeklődő kapott játéklehetőséget. Most regisztrálhatsz a Sea of Thieves Insider-programra, így garantáltan hozzáférést kapsz a következő próbához.

Nagy dobásra készül a Creative Assembly

A Total War-sorozat és az Alien: Isolation mögött álló brit csapat egy új, még bejelentésre váró játékon dolgozik - tudtuk meg a stúdió állásajánlatait böngészve. Egy teljesen új IP-ről van szó, komoly tervekkel.