Hírarchívum - 2020. május

Június első felében indul a PC-s Halo 3 tesztelése

A 343 Industries nem tett le arról a tervéről, hogy még idén ledarálja a Halo: The Master Chief Collection PC-s epizódjait, és a csapat legutóbbi helyzetjelentése is arra utal, hogy rohamtempóban halad a portok fejlesztése.

SNK-klasszikusok járnak a Twitch Prime mellé

Három hullámban, összesen huszonkét SNK-játékot tehetnek zsebre az év folyamán a Twitch Prime előfizetői. Ezek között megtaláljuk a Metal Slug 2-t, a The King of Fighters-sorozat több részét és a Sengoku 3-at is.

Féld a hideget az 1971 Project Heliosban!

Az 1971 Project Heliosban a körökre osztott harcok közben egyszerre kell megvívnunk az ellenséges bandákkal és a mindent elpusztító faggyal is. A játék történetében nyolc idegen cselekedetei határozzák meg a világ jövőjét.

Automatizálják a Valorant anticheat-rendszerét

A Valorant csalásellenes rendszerét több kritika is érte a zárt béta ideje alatt, de így is több ezer csalót bannoltak. A bétát elhagyva azonban az emberi csalóvadászokat felváltja az automata, és ezzel egy agresszívabb, széleskörűbb fellépés is.

Belsőnézetes móddal bővül a Cloudpunk

Ha valamit eltalált a Cloudpunk, akkor az a hangulat és a látvány. Nivalis cyberpunk városát hamarosan új szemszögből csodálhatjuk meg: az Ion Lands azon dolgozik, hogy belsőnézetes módra is válthassunk a játék gyalogos szegmensei alatt.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A héten befut végre a Minecraft: Dungeons, megjelenik a Mortal Kombat 11 sztorikiegészítője és a Those Who Remain című horrorjáték is. A Nintendo Switch-tulajdonosok külön jól járnak, mert sok klasszikus elérhetővé válik a platformon.

Beperelte a Manchester United a Segát

Bíróság elé viszi a Segát a Manchester United a Football Manager miatt, miután az csak a csapat nevét használta fel, a címerét már nem licencelte. A készítők szerint ezzel a korábbi években még semmi probléma nem volt.

Harmincéves a Pasziánsz

Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne került volna olyan helyzetbe, hogy Pasziánsszal kellett agyonütnie az időt: a világ egyik legismertebb videojátéka pénteken töltötte be a harmincadik szülinapját.

Ingyenes a Final Fantasy XIV: Starter Edition PS4-en

Az Egyesült Államokban hosszúhétvégéznek, a Square Enix ennek apropóján ingyenesen letölthetővé tette a Final Fantasy XIV: Starter Edition PlayStation 4-es változatát, amellyel egy teljes hónapon át nyúzhatjuk az MMORPG-t.

Amerikai toplista: erős áprilist hozott a járvány

Habár a kifutó konzolgeneráció miatt nem kellett volna így lennie, a koronavírus-járvány révén rekorderős áprilist zárt az amerikai játékpiac az NPD Group jelentése szerint. Látványosan húztak a hardvereladások is.