Hírarchívum - 2010. október

Fable 3 - az első 30 perc HD minőségben

Hősünk első szárnypróbálgatásairól hull le a lepel Molyneux szerepjátékának folytatásában. A Fable 3 péntek reggeltől lesz megvásárolható a hazai szoftverszatócsoknál, és hogy tudd, mire számíts és nem félsz a spoilerektől, bátran ajánlhatjuk a remek nyitányt. Tökéletes, 720p minőségben!

Visszahívják a hibás Shaun White lemezeket

A Sony megerősítette, hogy a Shaun White Skateboarding PS3-as változataival gondok adódtak, hiszen gyártási probléma merült fel, a Ubisoft kénytelen volt visszahívni a kiskereskedőkhöz kiküldött rossz Blu-Ray lemezeket. Az október 28-án esedékes megjelenést ez a malőr szerencsére nem érinti.

Halo Reach - mozgásban a Noble Map Pack

A Microsoft idei legnagyobb pénzügyi sikerét elkönyvelő Halo Reach - csodák csodájára - egy DLC formájában hamarosan kiegészül. A Noble Map Pack névre keresztelt addonban három új többjátékos arénát tehetnek magukévá a multi-huszárok. Lássuk, miként is festenek!

Több százmillió dollárba került a Kinect fejlesztése

Don Mattrick, a Microsoft interaktív szórakozás részlegéért felelős vezetője állítólag azt mondta a New York Times-nak, hogy a vállalat több százmillió dollárt költött mozgásérzékelős technológiájuk kifejlesztésére, ami nagyon is elképzelhető, tekintve, hogy csupán a marketingre fél milliárd megy el.

Mégis 2011-ben jelenik meg az AC 3?

Habár Jean-Francois Boivin nyáron azt állította, hogy az Assassin's Creed 3 két éves fejlesztési ciklussal készül el, így az 2011-ben nem jelenhet meg, ettől a kijelentéstől viszont a Ubisoft elzárkózik. A fejlesztők örültek volna némi szusszanásnyi időnek, így átgondolhatnák újra, mivel lehetne az igazi folyatást minél tökéletesebbé tenni - de itt a pénz beszél.

A Blizzard besegítene a Bungie MMO-jába

A World of WarCraft fejlesztője az EDGE magazinnak adott interjújában kifejtette, hogy szakértelmükkel szívesen besegítenének a Bungie-nak a készülő MMO-juk munkálataiba. A WoW designjáért felelős vezető, Rob Pardo szerint bár a Halo-fejlesztői újoncok az Activision családban, online játék készítésekkor érdemes megfogadniuk a nagy öregek tanácsát.

3D-be vált a Madden NFL 11 is

Az év végén 3D-ssé alakítható majd a Madden NFL 11, igaz, mi kimaradunk az újdonságból, mert az akció kizárólag Amerikára vonatkozik. Annyira azért ne fájjon a fejünk miatta, ugyanis nem a mostani, menő 3D-ről van szó, hanem a "régi" piros-kék szemüveggel megelevenedő térbeli látványról.

Népszerűek lesznek karácsonykor az Apple-cuccok

A plázáknál már csak a nagyvállalatoknál kezdődik korábban a karácsony: az elemekkel és akkumulátorokkal foglalkozó Duracell közzétette a legfrissebb felmérését, amelyben arról kérdezte a résztvevőket, hogy mit szeretnének idén karácsonyra kapni - ezúttal hátrébb szorultak a játékok.

Az Activision most is pénzt kér a CoD multijáért

Felesleges azon gondolkodni, hogy mikor kell majd előfizetni a Call of Duty-ra, ugyanis a gyakorlatban már most is fizetnek a játékosok a multiplayerért, mondta a Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot. Az időközönként megjelenő, egyébként méregdrága DLC-kkel folyamatos bevételhez jut az Activision.

Back to the Future - betekintünk a kulisszák mögé

Télen veszi kezdetét a Telltale Games legújabb kalandjáték-sorozata, a Back to the Future. Igen, a méltán népszerű trilógia feldolgozásáról van itt szó, kérem, s bár az adaptációból még nem sokat láttunk, a fejlesztők hozzáállása mindenképpen szívlelendő, és Christopher Lloyd visszatérésének is nagyon örülünk!