Hírarchívum - 2010. december

Az Electronic Arts adja ki a Portal 2-t

A The Orange Box után sejthető volt valamennyire, hogy a Portal folytatását is az Electronic Arts fogja kiadni, ami persze nem jelenti azt, hogy a Steamen keresztül ne lenne beszerezhető a portálnyitogatós játék. A Portal 2 április vége felé kerülhet boltokba, ezúttal már PS3-on is.

CliffyB nem szereti a PS3-kontrollert

Kicsit úgy érzem magam ilyenkor, mintha egyenesen a Blikktől érkeztem volna, de néha ilyen is kell, mert bizony hasonlóan fontos és velős hírek nélkül nem tudom, mi lenne velünk. Szóval az a nagy helyzet, hogy Cliff Bleszinski (még mindig) nem szereti a PlayStation 3 kontrollert.

Bemutatkozik a Dungeons & Dragons Daggerdale

Az elmúlt években nem voltunk eleresztve Dungeons & Dragons megjelenésekben: a PC-seknek még csurrant-cseppent valami, de a jelenlegi konzolgenerációnak már semmi. Az Atari most pótolja ezt a hiányosságot, s letölthető játékkal kedveskedik a fantasy univerzum rajongói számára.

Castlevania: Lords of Shadow - DLC duplázás

Az október végén boltokba került Castlevania: Lords of Shadow egyáltalán nem sikerült rosszul, noha a játék megjelenése előtt kicsit féltünk a patinás sorozat megreformálásától. A Konami a sikert látva nem nyugszik, bejelentésük szerint folytatódik az új Castlevania - mégha DLC-k formájában is.

3D-s epizódot kap a Rayman-sorozat?

Az ausztráliai besorolásokat végző bizottság honlapján bukkant fel a Rayman 3D címe, s bár a játékról még semmi konkrétumot nem tudunk, azért az elnevezés alapján tudunk találgatni. Úgy tűnik, a Ubisoft a vérnyulas ökörködés után végre magára, Raymanre is odafigyel, legalábbis újabban sokat hallunk kedvencünkről.

Jóváhagyta a bíróság az EA elleni csoportos pert

Nehéz karácsonya lesz az Electronic Arts jogi osztályának: nem elég, hogy az Activision 400 millió dollárra perelte az óriáskiadót az Infinity Ward botrány miatt, most a bíróság a Madden NFL kapcsán beadott csoportos keresetet is jóváhagyta, a játékosok visszakövetelhetik a pénzüket.

Letölthető a StarCraft II demója

Jobb később, mint soha, tartja a mondás: öt hónappal a teljes játék boltokba kerülése után adta ki a Blizzard a StarCraft II első fejezetének kipróbálható verzióját. Aki esetleg lemaradt volna a premierről, és nem játszott még a méltán népszerű stratégia folytatásával, most itt az alkalom: irány letölteni!

Dead Rising 2: Case West - megjelenés előtti trailer

Jövő héten érkezik a Dead Rising 2 második kiegészítője, amely várhatóan végleg lezárja a zombis sorozat legutóbbi epizódját. Érdekesség, hogy a Case West egyik főhőse az a Frank West lesz, akivel már az első játék során is széles vigyorral az arcunkon végeztünk az élőhalottakkal.

Kellemes ünnepeket kíván a Dead Space

Két nagyon durva videót időzített a Visceral Games az ünnepekre. Ebből az egyik teljesen komoly, és konkrétan összecsináltam magam rajta, a másik pedig egy kis vicces köszöntés a játék főszereplőjétől, Isaac Clarke-tól. Mindkettő megtekintése erősen ajánlott!

Leáldozott az in-game reklámoknak

A jelenlegi formában nincs jövője az in-game reklámoknak, vallja az Electronic Arts egyik fejese, aki szerint a mikrotranzakciók sokkal több bevételt termelnek az ingyenes játékokban, mint a hirdetések. Ben Cousins szerint van alternatív megoldás, de egészen más szemszögből kell megközelíteni a témát.